“Zelo nevaren trenutek” – Viktor Orban opozoril Tuckerja “tretja svetovna vojna trka na vrata”

Med nedavnim obiskom Tucker Carlsona v Budimpešti, kjer je Carlson imel govor v katerem se je opravičil za “ogabno” vedenje ameriškega veleposlanika v Madžarski, se je bivši voditelj Fox News oddaj pogovarjal tudi z predsednikom madžarske vlade Viktor Orbanom.

Orban, ki je predsednik madžarske vlade z najdaljšim mandatom, ve kakšno stvar (ali dve) tudi o Rusiji, saj je Orban odraščal pod takratno sovjetsko okupacijo in bil aretiran in zaprt v zapor s strani rusko podprte policije zaradi njegovih naporov pri osvobajanju države. Prav tako Orban ve kakšno stvar (ali dve) o Ukrajini, saj Madžarska meji na Ukrajino. Tako se je Tucker pogovarjal z njim o tem, kaj dejansko se sploh dogaja sedaj v Ukrajini (saj ameriški mediji prav prozorno izvajajo globalno propagando kateri naprimer slovenski medijski pudlji z “leve & desne” sledijo kot zvesti in dobro trenirani psi – torej polpismeni FDVjevsko “izobraženi novinarji” zgolj prepisujejo propagandna sporočila ameriške demokratske stranke – ne glede na dejansko stanje v okviru katerekoli globalistične depopulacijske agende, v zamenjavo pa prejemajo finančne piškotke – woof – woof , how-how, priden, sedi, piškotek). Kot, da z marksizmom dobro poučeni FDVjevski “novinarji”, nebi bili seznanjeni z zgodovinskim dejstvom, da vsaka “represivna revolucija” najprej požre svoje otroke – torej prvi so po potencialno uspešno izvedeni globalistični agendi na spisku za odstrel tisti režimski igralci, ki so tudi najbolje seznanjeni z agendami, katere sami goreče zagovarjajo, bodisi politiki in politične stranke bodisi propagandni oddelki teh strank katere poznate pod imenom “osrednji mediji”.

To ni samo nesporazum, gre za laž,” je začel Orban, ko je bil vprašan glede dejstva zakaj ameriški mediji še vedno trdijo, da “Ukrajina zmaguje” vojno.

Orban namigne tudi na to, da administracija Pedo-Brandona (nelegitimni predsednik ZDA) narobe razume Rusijo, poizkusi odstranitve Putina pa lahko pripeljejo do nevarne nestabilnosti.

Razumeti ruse je težko sploh, če je med teboj in Rusijo cel ocean.

Orban poudari, da je zahodni politični pogovor pogosto osredotočen na svobodo, ruski pogovori pa so osredotočeni na ohranjanje Rusije v enem kosu, opozori pa, da obstajajo resne posledice ameriške strategije, še posebej za države kot so Madžarska, ki so geografsko bližje konfliktu.

Ne razumite rusov narobe. Oni se ne bodo naveličali Putina in ga odstranili, dajte no, to je šala.

Orban prav tako kritizira podpresednico ZDA Kamalo Harris, ki se je iz mesta elitne “spremljevalke” čudežno zavihtela na mesto podpredsednika ZDA, zaradi njenih predlogov, da bi se Ukrajina lahko pridružila NATO, saj gre po mnenju Orbana za nerealističen predlog, ki je zgolj eskaliral napetosti. Namesto te poti madžarski predsednik vlade predlaga novo varnostno arhitekturo, ki spoštuje ukrajinsko neodvisnost in suverenost, ne vključuje pa NATO članstva. Zaradi orbanovega očitnega nestrinjanja oziroma nepodrejanja vsakemu stališču Washingtona in njegove naravnanosti, da svoj narod postavlja na prvo mesto in s tem energetske in prehranske potrebe svojega naroda postavlja v ospredje – so ga zahodni mediji in tudi slovenski osrednji mediji večkrat poimenovali z “fašist”, “putinova lutka”, “prijatelj Rusije”… Carlson je Orbana vprašal: “Ali ste zaskrbljeni, da Vas ZDA ne bodo dobesedno zmlele?

Je nevarno,” odgovarja madžarski predsednik vlade in prizna, da “jaz nisem ravno ljubljenček liberalnih politikov a nihče ni popoln.

Doda pa, da se s tem ne obremenjuje saj obstajajo bolj pomembne vrednote, ki so potrebne za ohranjanje civilne družbe:

Obstajajo stvari, ki so bolj pomembne, kot jaz in kot moj ego: Družina, narod, Bog.

“Biti Madžar je nekaj na kar smo lahko zelo ponosni. Radi imamo narod, radi imamo državo in na to smo ponosni. To pa ni ravno mainstream razmišljanje oziroma to ni ravno razmišljanje zahodne družbe. Ampak na Madžarskem smo še vedno zelo patriotski in krščanski in predani tem vrednotam. Ne na ideološkem nivoju ampak vsakdan na ulicah.”

Madžarski pristop je preprost pojasnjuje: “Washington je daleč stran, Rusija in Ukrajina sta blizu,” poudari, da imajo lahko odločitve v ZDA takojšen neposreden vpliv na njegov narod.

“Nevarno je, je moj odgovor. Zato pomembnosti tega dejstva ne smemo zanemarjati in, ko te ameriška vlada ne mara ali pa te smatra za sovražnika ali pa ima pomisleke, je to zelo nevarno v mednarodni politiki.”

Obregne se tudi ob NATOvo držo v ukrajinski vojni, Orban izjavi:

To je slaba strategija, moramo jo zaustaviti in doda, da ne moremo premagati rusov, njihovega voditelja ne bomo ubili, oni se ne bodo nikoli predali ali odnehali, preprosto bodo več investirali. Na koncu bo odločalo število vojakov na terenu in na tem področju so rusi veliko močnejši.

Orban pa nato naredi ultimativno napako med globalnimi voditelji – hvali bivšega ameriškega predsednika Trumpa:

Pokličite nazaj Trumpa. To je edini izhod. Pokličite nazaj Trumpa,” je povedal Orban.

“Ker veste, veliko razlogov obstaja zaradi katerih ga lahko kritizirate. Razumem celotno diskusijo. Ampak najboljša zunanja politika v zadnjih nekaj desetletjih pripada njemu. Ni začel nobene nove vojne. Lepo je ravnal z severnokorejci in Rusijo, celo s Kitajci. Veste, dostavil je politiko, ki je bila najboljša za Srednji Vzhod – Abrahamovi akordi. Zato je imel zelo dobro zunanjo politiko. Trumpa so kritizirali češ, da ni dovolj izobražen, da bi razumel zunanjo politiko. To pa ni res,” je Orban povedal Carlsonu.

“Dejstva štejejo in njegova zunanja politika je imela najboljšo obliko za svet v zadnjih nekaj desetletjih, ki sem jih sam doživel. In vkolikor bi bil on predsednik v trenutku, ko so rusi začeli z invazijo, rusi tega nebi mogli storiti. Zato je Trump mož, ki lahko reši svet in najverjetneje tudi človeška bitja po svetu.

Dodatno je komentiral tudi dejstvo, da ameriška vlada trenutno vlaga obtožnico proti bivšemu predsedniku. Madžarski voditelj se nasmehne in pove, da: “…uporaba pravnega sistema proti političnemu nasprotniku…na Madžarskem si to sploh ne znamo predstavljati…to so počeli komunisti.” (komentar avtorjev bloga: Globalizem = komunizem).

Njegovo najbolj nevarno opozorilo pa je prišlo čisto na koncu:

Sedaj je to zelo nevaren trenutek,” zaključi in doda, da bi moralo biti jasno vsakomur, da “tretja svetovna vojna trka na naša vrata.

Celoten intervju si lahko ogledate na spodnji objavi:

Komentar avtorjev bloga: Nezaslišano je, da noben slovenski propagandni outlet oziroma ljubkovalno “medij” ni niti črhnil kaj šele pisal o omenjenem intervjuju, vsebina katerega je eksistenčno pomembna za slovensko wannabe vazalno državo in za slovenski narod. Ko bo enkrat monopol tiskanja “denarja” s strani zahodnega bančnega kartela ogrožen, takrat vedno dobimo svetovno vojno.

Ameriško veleposlaništvo v Madžarski se pripravlja na odstranitev Viktorja Orbana –>

<– Rickards: Ali se je tretja svetovna vojna že začela?