Sullivan odobril Ukrajini prekomejne napade na Rusijo preko Kharkov regije z ameriškim orožjem

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan je sporočil, da dovoljenje ukrajinskim silam za uporabo ameriškega orožja ne velja samo za Kharkov regijo ampak tudi na druge ruske regije. S tem se je zgodila še ena eskalacija takšnih ofenzivnih operacij katere je predhodno odobril senilni agent globalistov, ki igra vlogo lažnega ameriškega predsednika, Biden. Blinken je v ponedeljkovem intervjuju za osrednjo tv organizacijo PBS v oddaji NewsHour’s Nick Schrifrin povedal, da “Tu se ne gre za geografijo ampak za zdravo pamet” ter podal razširjene parametre uporabe raket katere dobavlja NATO. V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate ključne izjave, ki so na voljo samo v angleškem jeziku brez slovenskih podnapisov:

Spodnja izmenjava je prevod izrečenega v začetnem segmentu intervjuja:

Schifrin: Ali dogovor, ki ste ga sklenili z Ukrajino glede dovoljenja Ukrajini, da uporablja ameriška orožja proti ruskim silam tik izza ruske meje, ki se pripravljajo na napad v Ukrajino, ali to velja tudi preko ozemlja Kharkov regije v Sumy regijo odkoder so ruske sile prav tako ciljale na ukrajinsko ozemlje?

Sullivan: Razširjen (dogovor) je na vsa področja kjer ruske sile prihajajo preko meje iz ruske strani na ukrajinsko stran in poizkušajo zavzeti dodaten ukrajinski teritorij.

Schifrin: Torej to lahko zajema tudi Sumy regijo?

Sullivan: To se je zgodilo v Kharkovu. Opazili smo nekatere znake, da je Rusija izvedla izvidniške poteze preko Sumy regije. In tako se to nanaša tudi na to področje. Tu se ne gre za geografijo. Gre se za zdravo pamet. Vkolikor Rusija napada ali pa je tik pred napadom iz svojega ozemlja na Ukrajino je edino smiselno, da dovolimo Ukrajini protiudarec usmerjenim proti vojaškim silam, ki jih napadajo preko meje.

Nato pa je voditelj intervjuja izpostavil očitno – da bo ta politika pripeljala do neskončne in nenadzorovane eskalacije glede na to, da so umaknjeni vsi parametri. “Seveda Rusija napada Ukrajino iz vseh delov Rusije. Zakaj bi potem tam zarisali čro?” je vprašal Schifrin.

Za vse bralce, ki ne razumete konteksta vojne ZDA proti Rusiji – Jake Sullivan je gojenec/vajenec Hillary Clinton. Ste že pozorni? Na koncu današnjega prispevka se nahaja še ena slika, ki Vam bo pomagala povezati vse točke.

Sullivan je na tej točki v bistvu dal Kijevu zeleno luč za napad na veliko bolj razširjeno področje znotraj Rusije. “Torej najprej dovolimo ukrajinskim silam napad na ruske sile, ki Rusijo uporabljajo za zatočišče na področjih kjer na bojišču napadajo z artilerijo ter drugimi kopenskimi izstrelki iz ruskega ozemlja” je povedal prvi varnostni svetovalec Joe Bidena. No potem pa je bilo še vprašanje glede F-16 letal, Sullivan je potrdil, da Ukrajina lahko uporablja ameriška letala za napade na Rusijo. Sullivan je pojasnil:

“…jasno smo povedali – in v zadnjih dveh letih smo videli, da Ukrajina to počne – da lahko uporabijo protizračne obrambne sisteme tudi tiste, ki jih dobavlja ZDA, da sestrelijo ruska letala tudi, če so tista ruska letala v ruskem zračnem prostoru in so tik pred lansiranjem ognja v ukrajinski zračni prostor.”

Predsednik Putin je konec meseca marca 2024 naslovil to možnost. Povedal je, da bodo potem ruske sile imele pravico napadati katerokoli vojaško letališče/bazo odkoder bi ta F-16 letala vzletela tudi, če bodo ta letala vzletela znotraj zahodnih držav in NATO baz. Neodvisni novinar Michael Tracey je v komentarju svežih eskalatornih izjav Sullivana povedal, da “Pričakujte, da se bodo parametri te nove pogumne politike še naprej razširjali.”

Kdo bo v Sloveniji prvi začel s pobudo za izstop iz NATO ofenzivne vojaške zveze, za SlovExit iz EU ter vzpostavitvijo lastne neodvisne monetarne valute temelječe na zlatu ter zaprosil za članstvo v BRICS? To načeloma za tako majhno podalpsko pleme z 2 milijona prebivalci in karikaturico države nebi smelo predstavljati nobenih težav niti ni to nek hiper-birokratski projekt za tako majhno entiteto. Podobno, kot bi se eno malce večje mesto odločilo, da uvede svoj denar vezan na zlate rezerve in uveljavlja svoje gospodarske interese v zvezi držav, ki imajo vse potrebne surovine za izgradnjo resničnega realnega gopodarstva, ki bi lahko nosilo vse strateške industrije, ki jih vsaka resna država ima znotraj svojih državnih meja. To bi bilo potem že malce podobno suvereni, neodvisni in samostojni državi Slovenji, ki ni hlapec nikogaršnjih interesov. Kajne hobi predsednik vlade “štromar” Robi ter karikatura Viktorja Orbana v Sloveniji NATO Janez?

Clinton Foundation je “slush fund” operacija kriminalne združbe Clintonovih. In glej ga zlomka, od leta 1994 – 2014 je bila Ukrajina največja posamezna donatorka v Clinton Foundation. Pay for play. Money Money Money makes the Clinton’s funny.

Lavrov: Nimamo izbire, dobavo F-16 letal Ukrajini smatramo za jedrsko grožnjo –>

<– Konec NATO (2.del): Zakaj prihaja vojna v Evropo