Konec NATO (2.del): Zakaj prihaja vojna v Evropo

Konflikt prihaja v Evropo

Predmet vojne ni, da umreš za svojo državo ampak, da pripraviš drugega prasca, da umre za svojo.
-George S. Patton-

To je drugi del analize NATO. Več smisla bo imela, če si preberete prvi del.

Bistvo prvega dela analize NATO je bil v tem, da so se razlogi za obstoj NATO zveze drastično spremenili v zadnjih 70 letih, trenutna struktura NATO pa je sedaj jasno ogrožena. Še posebej zaradi umika ZDA in rekalibriranja resursov drugam. Kaj to pomeni za Evropo je predmet današnje analize. Spomnimo, da smo v prvem delu govorili o tem, kako so ZDA prispevale večino vojaških izdatkov v NATO. Temu je bilo tako zadnjih 70 let in posledično temu se je zgodilo veliko sekundarnih naročil, ki so precej pomembna,kot bomo videli v nadaljevanju.

Izginjajoče vojaško trošenje držav EU

Eden od bolj vidnih rezultatov zveze NATO je bilo sesutje vojaških proračunov držav članic EU. Ni težko videti zakaj je temu tako. Vkolikor ste evropski politik, ki gleda v svojo denarnico, ki je, seveda, direktno vezana na izdatke tvojega naroda, potem je trenutna postavitev (da ZDA plačujejo za evropsko varnost) enaka tisti z brezplačnimi samopostrežnimi bifeji v Vegasu. Všečna na vsakem možnem nivoju. Zato ni nobeno presenečenje, da je evropsko trošenje za vojsko upadalo vse od začetka zveze NATO.

Vir: World Bank

Sesutje vojaških proračunov se je samo še pospešilo z ustanovitvijo Evropske Unije leta 1993 z Maastrichtsko pogodbo. Sesutje trošenja je imelo celo nekaj smisla na domačem nivoju. Pomislite: Kjer so prej posamezne evropske države imele te mračne stražarje v bojnih škornjih z hitrimi prsti na avtomatskem orožju, ki so oblegali meje, je potreba po teh gospodih izginila, ko so se pridružili EU. Brez mej, brez mejnih stražarjev. Poof! Izginili!

To je super za proračun vojaških izdatkov. Mislim, kdo ne želi trošiti manj? Tako so te mračne škornjaste gospode zaposlili kot postreščke espressa ali pa peke rogljičkov, špičasti čeveljčki v proračunskih pisarnah pa so sedaj ta sredstva lahko preusmerili v gradnjo stranišč za trans-seksualce ter v preganjanje “sovražnega govora” na Twitterju. Dobili so priložnost izkazovanja dobrote celotni generaciji, ki ne razume odgovornosti in pri tem plačujejo manj. Kaj pri tem ni všečnega?

Trije razlogi za izgradnjo vojske

Leta 2016 je bilo pojasnjeno, zakaj se viša trend domačega strahu znotraj Evrope v članku z naslovom “walls going viral (zidovi postajajo viralni)“. Iz Washington Posta je bilo citirano:

“V letu 2015 se je pričelo z deli na novih ovirah po svetu najbolj, kot na katerikoli drugi točki v moderni zgodovini. Sedaj imamo 63 mej, kjer zidovi ali ograje ločujejo sosednje države.”

Nato je bilo pojasnjeno sledeče:

“Večina teh zidov se vzpostavlja znotraj Evropske Unije, kar ne preseneča. Brexit je ves tako zaradi migrantske krize, ustavljanja masovne imigracije ter kar mnogi dojemajo kot islamizacija Britanije, kot je zaradi poplave nore regulative, ki so jo povzročili Evrokrati v Bruslju in jo vsilili našim prijateljem, ki radi jedo piškotke in pijejo čaj.”

Razlogi, zakaj se zidovi postavljajo so v velikem delu prisotni zaradi notranjih groženj varnosti držav članic, kar nas pripelje do prvega od treh razlogov.

1. Notranja varnost

Kot smo že omenili, je ustanovitev EU pomenila, da je lahko Guiseppe iz Milana lahko peljal svojo punco na poreden konec tedna v Madrid, brez, da bi skrbel glede mejnih prehodov, Francois v Strassbourgu pa je lahko skočil v Offenburg na krigel okusnega nemškega piva. Spet, brez meja. Na tej točki je vredno omeniti, da so se evropski narodi zgodovinsko gledano vojskovali med seboj. In ne, s tem ni mišljen nesmiseln “sovražni govor” zaradi katerega se trenutni ključni levičarji, ki še močijo posteljo, tako razburjajo. Bilo je to resnično “zbombardiraj-te-prasce” sovraštvo. V svetovni vojni. Formacija Evropske Unije je bila mišljena, da zagotovi, da se ne bo ponovno nič tako groznega, kot je bila Druga Svetovna Vojna, zgodilo na evropski zemlji. Na žalost pa špičasti čeveljčki v Bruslju zagotavljajo, da bodo napetosti med državami članicami samo še rasle. In na tej točki je potrebno pripeljati slona v sobi. Uvoz val za valom beguncev iz Bližnjega Vzhoda in Severne Afrike.

TOPSHOTS Migrants walk through the countryside after crossing the Hungarian-Croatian border near the Hungarian village of Zakany to continue their trip to the north on September 21, 2015. Croatia and Hungary have traded barbs on a national level, each pointing the finger at the other over their responses to Europe’s escalating migrant crisis. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEKATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images

Zakaj je to težava?

Zahodna Evropa je ena sama socialna država, kjer državljani ne samo, da verjamejo, da bodo njihove Vlade poskrbele za njih (a tega ne morejo) ampak celo mislijo, da bi dejansko to morale storiti. Vlade nadaljujejo z šarado z izdajanjem vseh možnih dodatkov. Brezplačno zdravstvo, šolstvo, subvencioniran transport, in seznam se nadaljuje. Zato si ljudje iz Srednjega Vzhoda in Severne Afrike želijo vzeti svojo rezino lahkega življenja. Vi in jaz bi najbrž storili enako, vkolikor bi bili v njihovih čevljih. Jaz bi zamenjal umazano hišo iz blata v puščavi brez čiste pitne vode in z kanalizacijo, ki teče pred hišo, za evropsko stanovanje z mikrovalovko, televizijo, centralnim ogrevanjem v kateremkoli evropskem mestu na katerikoli dan. Kaj pa vi?

Da smo si na jasnem, ni težava v iskanju boljšega življenja, vsi to počnejo in to bi morali početi vsi. Problem leži v dejstvu, da ta kolonizacija (ker roko na srce, to je to) poteka v takšnem obsegu, da se celotno evropsko kulturo dobesedno povozi. Ljudem to ni preveč všeč, čeprav jim je bilo rečeno, naj to sprejmejo. Ne se pretvarjati.

Tu je bistvo.

Vkolikor se ti in jaz preseliva v drugo državo, sva 1 ali 2 na milijon. Karkoli so že najine vrednote, standardi, prepričanja, vrednote in kakršnokoli kulturo prinašava s seboj, bo to imelo majhen vpliv na družbo v katero vstopava. Nasprotno pa smo prisiljeni na privajanje na novo kulturo zaradi strahu pred strahu pred nadzorovanjem. Polulajte se na pločnik izven Louvra, pred leti bi bili za tak podvig aretirani. Hitro se prilagodite ali pa bo življenje težko. In tako se asimiliramo. In če nam ni všeč odidemo nekam, kjer bolj odgovarja našim vrednotam. A to ni to, kar se dogaja tu. Ne, to je podobno dogodkom izpred 2000 let, ko so barbari migrirali v Rimski Imperij. Barbarom se je jebalo za rimske norme. Prinesli so svoje. Zato današnji migranti izvajajo veliko potrebo na pločnikih Pariza in pri tem jih nihče ne ovira. Vidite podobnosti?

Čemur smo priča sedaj je migracija milijonov večinoma nesposobnih, neizobraženih ljudi z drugim jezikom, raso, vero in vrednostnim sistemom. Hitro oznanjajo, da niso v Evropi zato, da bi se “asimilirali” v novo kulturo. Ta uvoz milijonov migrantov samo obljublja, da bo uničil Evropsko kulturo in razpizdil domačine, ki mimogrede, so prisiljeni v plačevanje vsega tega. Dolgo smo obljubljali, da bo ta antagonizem pripeljal do porasta nacionalizma (in le kako nebi?) in da se bo to povečano občutilo v politiki.

No tu smo sedaj in dogaja se. Kaj vse to pomeni za vojaške izdatke je precej preprosto. Posamezne države članice bodo vse bolj ignorirale špičaste čeveljčke v Bruslju in zadeve vzele v svoje roke (kot to že počnejo) ter pripeljale nazaj te mračne omare s vojaškimi čevlji in orožjem. Kar opazujte. To pomeni višje izdatke za vojsko.

2. Fragmentacija Evropske Unije

Ko govorimo o špičastih čeveljčkih v Bruslju, stopnja zaupanja med Brusljem in državami članicami izhlapeva tako hitro, kot tržna kapitalizacija največje nemške banke.

Politična legitimnost EU se sesuva s približno istim tempom, kot se sesuva tržna kapitalizacija največje nemške banke.

Ko to zaupanje izhlapeva, ga zamenjuje nezaupanje. Razlog zakaj prikazujemo sesuvajočo se tržno kapitalizacijo Deutsche Bank ni samo v analogiji. Lepo bi bilo, da bi to lahko bila samo analogija. Kot omenja Holger Zschaepitz, eden boljših nemških gospodarskih novinarjev:

Napoved nemškega konsenza glede rasti/upada BDP

To je pomembno zato, ker v obdobjih gospodarskih pretresov ponavadi ljudje udarijo. In trenutno imajo evropejci precej dolg seznam zadev glede katerih se bo udrihalo. Ljudje pozabljajo, da je Evropa, kot jo poznamo danes, skupina plemen, ki so zgodovinsko gledano,vojskovala med seboj. Dodatno k drugi točki zgoraj, države, ki so pridružile NATO po padcu Berlinskega zidu so zelo različne svojim Zahodno Evropskim sosedam. V osnovi Zahodna Evropa pozdravlja migrante medtem ko jih Zahodna Evropa ne. Na kratko, bivše Vzhodno Evropske članice NATO so se žeoddaljile od svojih Zahodnih kolegic. Zaupanje upada. To se bo samo še pospešilo, vkolikor se gospodarstvo v Evropi prekucne in priča bomo razkolu držav članic glede družbenih, političnih in jasno, vojaških mej. Kar nas pripelje do…

3. Nova zavezništva se oblikujejo & povišano nezaupanje

Poglejte odločitev Italije prejšnji teden, da se pridruži “Novi Svileni Cesti” ter se na ta način geopolitično bolj približajo Kitajski.

“Italjanska odločitev, da se pridružijo Beijingovi več milijard dolarjev vredni “Belt and Road Initiative” lahko sproži Evropsko Unijo v smislu, da zaostri svojo koordinacijo glede Kitajske v luči rastoče kritike širitve njenega globalnega vpliva, trdijo analitiki. Italjanska populistična vlada, ki se upira pritiskom Bruslja in Washingtona, je v soboto podpisala memorandum o sporazumu s Kitajsko, kjer se strinja, da bo sodelovala pri Beijingovi trgovinski in infrastrukturni shemi. Italija je prva od G7 držav, ki je to storila.

Med ostalimi 29 podpisanimi sporazumi v Rimu, med državnim obiskom kitajskega predsednika Xi Jinpinga, sta bila dva upravljalska posla za pristanišče. Sklenjena sta bila med China Communications Construction gradbenim podjetjem in lukami Trst in Genoa – največjim italjanskimpristaniščem.

Dogovori pokrivajo področja, kot so sateliti, e-commerce, poljedelstvo, uvoz goveda in svinjine, mediji, kultura, bančništvo, plin in jeklo.”

Preberite tudi: ITAlexit pred vrati, Rim na strani kitajske nove svilene ceste

To bo resnično razpizdilo elite v Bruslju, saj želijo nadzor nad evropskimi zadevami, še posebej nad tistimi, ki imajo geopolitične posledice. A ko se ZDA umikajo iz Evrope, tako se bo Kitajska ponujala Evropi. Za manjše evropske države, ki trpijo breme EU in tega neumnega koncepta -enotne valute- bo pomembno iskanje gospodarske in vojaške varnosti. Lahko se vprašamo, zakaj se nebi Italija postavila na stran Nemčije recimo? To je dobro vprašanje. V Nemčiji obstaja glede tega zgodovinsko gledano globoko nezaupanje. Nemčija je dvakrat v zadnjih 100 letih grozila svojim sosedam hkrati pa je gospodarsko najmočnejša država znotraj Evrope. Torej, ko bo Nemčija pričela z izgradnjo svoje lastne vojske, bodo njene sosede temu kmalu sledile. Zapomnite si to. Pravzaprav je verjetno, da Macron poziva k ustanovitvi “Evropske vojske” zato, ker bi to zmanjšalo nemške kapacitete in omililo to grožnjo. Okakšnih številkah torej govorimo tu glede trošenja za vojsko? Opazno je, da Nemčija, država, katero gledajo vsi ostali evropejci, trenutno potroši miniaturnih 1.2% BDP za svojo vojsko. Če se vrnemo na zgodovinske “normative” se bomo premaknili nekam med 3% in 6% BDP. To je za različne države vse od podvojitve proračuna do 500% povečanja proračuna.

Zaključek

Obeti, da vojna pride v Evropo so veliko veliko večji, kot se trenutno splošno dojema. To je napaka. Znaki so vsi tu, utripajoča rdeča, temperatura skače na dnevni ravni. Trošenje za vojsko znotraj držav članic EU bo šlo navzgor, najverjetneje močno močno navzgor. Želimo si, da bi glede tega bili v zmoti a mislimo, da nismo.

“Kako grozno je prekletstvo katerega polaga na svoje podpornike mohamedanizem. Poleg fanatične mrzlice, ki je tako nevarna, kot hydrophobia v psu, je tu še prestrašena apatija usode. Rezultati so očitni v mnogih državah. Brezskrbne navade, površni sistemi poljedelstva, površne metode trgovanja, negotovost lastnine obstaja povsod, kjer sledilci Preroka vladjo ali živijo. Degradiran senzacionalizem odreka temu življenju milost in izboljšave; naslednike svoje dostojnosti in vrednosti. Dejstvo, da v mohamedanskem zakonu mora vsaka ženska pripadati nekemu moškemu, kot njegova absolutna lastnina – bodisi kot otrok, žena ali konkubina – zavira izumiranje suženjstva, dokler islamska vera ne bo prenehala biti velika sila med ljudmi. Tisoči postanejo pogumni in lojalni vojaki vere: vsi vedo, kako umreti a vpliv vere paralizira razvoj družbe tistih, ki ji sledijo. Na svetu ne obstaja nobena bolj retrogradna sila. Daleč od tega, da bi ležala na smrtni postelji, mohamedanizem je militantna in spreobračevalna vera. Razširila se je že skozi Centralno Afriko, vzgojila bojevnike brez strahu na vsakem koraku; in če nebi bilo krščanstvo ščiteno z močnimi rokami znanosti, znanosti proti kateri se je bežno borilo, bi civilizacija moderne Evrope najbrž spodletela, kot je padla civilizacija antičnega Rima.”

– Winston Churchill, The River War-

www.infowars.si

Za več geopolitičnih in finančnih analiz obiščite:

www.infowars.si

Načrt za evropsko ekonomsko Vlado je nacistični konstrukt –>

<– Konec NATO in kaj to pomeni

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.