Poročilo: Prvi vzorci COVID pacientov iz Wuhana so imeli v sebi genetsko modificiran virus podoben tistim iz kanadskega laboratorija

Vzorci odvzeti prvim Covid-19 pacientom iz Wuhana so pokazali prisotnost genetsko modificiranega Henipah virusa, je ugotovil ameriški znanstvenik. Henipah je eden od dveh tipov virusov, ki jih je na Kitajsko poslal na kitajskem rojen znanstvenik iz kanadskega laboratorija, ki je v središču kontroverznosti zaradi tega, ker so v laboratoriju omenjene znanstvenike odpustili in ker laboratorij sodeluje z kitajskimi vojaškimi raziskovalci. Ni pa jasno ali je najden virus v kitajskih vzorcih soroden vzorcem, ki jih je poslal kanadski laboratorij, poslani so bili konec marca 2019.

National Microbiology Laboratory, Winnipeg, Kanada

Dokaze je prvi odkril Dr.Steven Quay, doktor-znanstenik iz Seattla in bivši član univerze Stanford University School of Medicine, ki je pregledal zgodnje COVID-19 vzorce, ki so jih uploadali na internet znanstveniki iz Wuhan Institute of Virology tik po tem, ko je Kitajska obvestila World Health Organization o izbruhu SARS-CoV-2.

Vzorci pacientov, ki so po poročanju zboleli za “neznano pljučnico” decembra 2019, so bili naloženi v podatkovno bazo genetskih sekvenc GenBank na spletni strani ameriškega National Institute of Health (NIH). Dr.Quay je povedal, da medtem, ko so bili znanstveniki po svetu večinoma zainteresirani samo za pregled genomske sekvence SARS-CoV-2 v vzorcih, ki so bili uploadani s strani wuhanskih znantvenikov, je on želel pogledati, če je v uploadanih vzorcih še kaj drugega.

Zato je začel sodelovati z peščico drugih znanstvenikov na analizi sekvenc iz vzorcev. “Začeli smo ribariti za čudnimi stvarmi” je povedal Quay. Kar so našli, trdi dr.Quay, so rezultati najverjetneje kontaminacije od drugih eksperimentov v laboratoriju, ki se je znašla v vzorcih, našli paso tudi dokaz Henipah virusa. “Našli smo genetsko manipuliranje Nipah virusa, ki je bolj smrtonosen, kot Ebola.” Nipah je tip Henipah virusa.

Joe Wang PhD je nekoč vodil program razvoja SARS cepiva v Kanadi z eno od vodilnih farmacevtskih družb na svetu, zato se ga je povprašalo, vkolikor lahko potrdi najdbe. Po pregledu dokazov je Wang povedal, da lahko replicira ugotovitve dr.Quaya glede Henipah virusa. Pojasnjuje, da je genetska manipulacija virusa najverjetneje storjena v okviru razvoja cepiv. Dokumenti, ki jih je javnosti razkrila kanadska vlada navajajo, da so bili virusni vzorci, poslani iz Kanade v Wuhan Institute of Virology (WIV), navedeni kot “zaloge virusne kulture”, kar z drugimi besedami pomeni, da se je virus hranilo v živi obliki. Genetske manipulacije v dokumentih ni bilo nikjer omenjene.

Laboratorij v Winnipegu

Odpustitev znanstvenika rojenega na Kitajskem Xiangguo Qui in njenega moža Keding Cheng iz National Microbiology Laboratory (NML) v Winnipegu je bila v Kanadi deležna veliko kontroverznosti, opozicijske stranke pritiskajo na vlado za več podrobnosti primera, kanadska vlada pa zavrača objavo informacij in se sklicuje na državno varnost in pomislege glede zasebnosti. Qui in Cheng so bili julija 2019 po policijski preiskavi skupaj z večimi kitajskimi študenti pospremljeni ven iz NML, edinega BSL4 laboratorija v Kanadi. Omenjena kitajska znanstvenika sta bila uradno odpuščena januarja 2021.

Public Health Agency of Canada (PHAC), ki je zadolžena za NML trdi, je bila prekinitev rezultat “administrativnih zadev” in “možnih kršitev varnostnih protokolov”, a zavračajo zahteve po razkritju podrobnosti, sklicujejo se na varnost in pomisleke glede zasebnosti. Med časom, ko je bila Qui zaposlena v kanadskem NML, je večkrat uradno potovala v wuhanski WIV, kjer je pomagala uriti osebje glede BiosafetyLevel 4 varnostnih protkolov. Časopis Globe and Mail je kasneje poročal, da znanstveniki iz NML sodelujejo z kitajskimi vojaškimi raziskovalci na področju smrtonosnih patogenov ter, da je eden od kitajskih vojaških raziskovalcev nekaj časa delal v visoko-varnostnem laboratoriju v Winnipegu.

Dokumenti in emaili, ki jih je bila PHAC prisiljena objaviti kažejo, da so se pošiljke Henipah in Ebola vzorcev v Wuhan poslale z dovoljenjem NML oblasti. V enem odelektronskih sporočil poslanih septembra 2018 David Safronetz, vodja posebnih patogenov v PHAC, obvesti takratnega vodjo NML Matthew Gilmoura ter ostale administratorje laboratorija o zahtevi iz WIV za pošiljko vzorcev, v elektronskem sporočilu zapiše “jaz zaupam laboratoriju”.

V odzivu Gilmour vpraša o naravi dela, ki se bo izvajalo v wuhanskem laboratoriju, obenem pa tudi sprašuje zakaj wuhanski laboratorij materiala ne pridobi iz “drugih, bolj lokalnih laboratorijev.” Safronetzu prav tako napiše, da “je dobro vedeti, da zaupate tej skupini,” vpraša ga, kako je NML povezan z wuhanskim laboratorijem. V odgovoru Safronetz ne pove specifično zakaj se bo vzorce uporabljalo na Kitajskem, zapiše samo, da bodo vzorci poslani potem, ko bo dokončana vsa papirologija in certifikacija. Prav tako zapiše, da WIV zahteva material od NML “zaradi sodelovanja” z Qiu. Prav tako zapiše, da “zgodovinsko gledano je bilo lažje dobiti material od nas, kot pa od ameriških labratorijev. Mislim da drugi, bolj lokalni laboratoriji nimajo zmožnosti pošiljanja teh materialov.”

Gilmour je odstopil iz svojega položaja v NML v maju 2020 in se pridružil britanski biomedicinski raziskovalni družbi. Člani kanadskega parlamenta so povprašali upravo NML zakaj se je dovolilo poslati vzorce in če vedo, da Kitajska izvaja Gain of Function (GoF) raziskave v wuhanskem laboratoriju. GoF raziskave so namenjene povišanju smrtonosnosti (virulenca) in prenosljivosti patogenov. Trenutni direktor raziskav v NML Guillaume Poliquin je članom kanadskega parlamenta med zasedanjem parlamentarnega komiteja 22.3.2021 povedal, da so iz laboratorija v Winnipegu vzorce poslali potem, ko so prejeli zagotovilo, da se na teh vzorcih ne bo izvajalo nobenih GainOffunction raziskav.

Wuhan Institute of Virology, BSL-4 laboratorij, Wuhan, Kitajska

Konzervativni član parlamenta John Williamson je zahteval več odgovorov, povedal je, da beseda državno vodenega kitajskega laboratorija ne velja nič in jim ni mogoče zaupati, kot tudi ni mogoče zaupati kitajskemu režimu, saj ima kitajski režim “zgodovino kraj in laži”. Situacija glede GoF raziskav v wuhanskem laboratoriju je predmet prepirov v ZDA med zakonodajalci in Dr.Anthony Faucijem – vodjem NIH (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), katerega organizacije so financirale raziskave (preko EcoHealth Alliance – Peter Daszak) koronavirusov v wuhanskem laboratoriju. Ameriški senator Rand Paul trdi, da javno objavljena dela iz wuhanskega laboratorija dokazujejo, da se v laboratoriju izvaja gain of function raziskave, obtožba katero Fauci seveda zanika.

Kljub večkratnim zahtevam opozicijskih strank v Kanadi po razkritju več podrobnosti glede odpustitve dveh NML znanstvenikov liberalna vlada zavrača razkritje zapiskov, sklicuje se na državno varnost in pomisleke glede zasebnosti. Potem, ko je House of Commons izdal ukaz vladi, da razkrije te informacije, je vlada Speakerja of the House poslala na sodišče zato, da so dobili potrditev s strani sodnika, da lahko zadržujejo te dokumente. Vlada je kasneje opustila svoj sodni primer, saj je takrat predsednik vlade Trudeau razglasil volitve in parlament je bil razpuščen.

Geopolitika bioloških orožij: Nadzor prebivalstva & trezor za semena v Svalbardu –>

<– Videoposnetek: Dr.Francis Boyle: mRNA cepiva, ki so biološko orožje, kršijo vse nuremberške sodbe proti nacistični krutosti

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.