Pomanjkanje polprevodnikov se nadaljuje, VW in Toyota zmanjšala obseg proizvodnje

Toyota in VW sta najavila, da začasno zmanjšujeta obseg zaradi globalnega pomanjkanja čipov, VW je samo zadnji v seriji proizvajalcev, ki je razkril, da bo začasno zmanjšal proizvodnjo. Glavna VW tovarna v Wolfsburgu bo delovala samo na jutranji izmeni zaradi manjka dobave čipov je zjutraj objavil Bloomberg. VW tovarna v Wolfsburgu je “največja avtomobilska tovarna na svetu” in zaposluje okoli 60000 ljudi. Audi bo prav tako začasno zaustavil proizvodnjo, poletne počitnice bo podaljšal za en teden piše v poročilu.

Globalno pomanjkanje polprevodnikov bo v letu 2021 povzročilo zmanjšanje proizvodnje avtomobilov za cca. 7.1 milijona vozil, napoveduje Bloomberg. IHS predvideva, da bo samo v tretjem četrtletju 2021 izpad proizvodnje za okoli 2.1 milijona vozil.

IHS ocenjuje, da ni veliko upanja za neko normalizacijo pred drugo polovico 2022. V svojih poročilih IHS navaja: “Situacija je še vedno polna izzivov. Prav tako smo priča dodatni volatilnosti zaradi Covid-19 lockdown ukrepov v Maleziji, kjer se izvaja precej back-end pakiranja in testiranja čipov.”

Preberite tudi: Lastniki električnih vozil šokirani: Nova študija potrdila, da so električna vozila bistveno slabša za podnebje, kot dizelska vozila

Toyota je prav tako sporočila, da načrtujejo začasno zaustavitev 14 tovarn naslednji mesec ter, da bodo tako proizvodnjo zmanjšali za 40%. Šef Toyota Purchasing Group Kazunari Kumakura je ta teden sporočil: “Še posebej v jugovzhodni Aziji širjenje Covid in lockdowni vplivajo na naše lokalne dobavitelje.”

Vzpon Delta seva v jugovzhodni Aziji je ponovno upočasnil proizvodnjo in to ravno v obdobju, ko so se države na krilih številnih eksperimentalnih genskih terapij pripravljale na “uradno” ponovno odprtje. Več, kot imate v vašem avtomobilu čipov in elektronike, večja je verjetnost, da bo Vaš avto neuporaben/nevozen ob prvi okvari elektronike.

Nemški polprevodniški velikan oklestil rast prometa za 50% –>

<– Veliki Brat vohuni za vami na tisoč načinov in vse te informacije se sedaj stekajo v centralizirane “fuzijske sisteme”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.