Ali virus obstaja? SARS-CoV-2 ni bil izoliran? “Največja prevara v zdravstveni zgodovini”

Pekel je prazen in hudiči so vsi tu; William Shakespeare, The Tempest 1610 – 1611

Uvod

V uporabi je celotna sekvenca čistih laži in izmišljotin, ki se uporablja za daljnosežne politične odločitve, ki so v zadnjih 18 mesecih dobesedno uničile človeška življenja po svetu. “Fake znanost” se uporablja za opravičevanje zapiranja, socialnega distanciranja, obraznih mask, prepovedi družabnih srečanj, kulturnih in športnih dogodkov, zaprtje gospodarske aktivnosti, vse to se uporablja pod pretvezo preprečevanja širjenja “smrtonosnega virusa”.

Kdo pravzaprav pa je ta “smrtonosni virus”, ki ga poosebljajo mediji in vlada in, ki je odgovoren za ekonomski in socialni kaos po svetu?

Morda se spominjate na vrhuncu finančnega zloma februarja 2020, “V virus” se je krivilo za največji padec borze vse od leta 1929.

Ali je bil “smrtonosni virus” identificiran. Je bil SARS-CoV-2 izoliran?

Ta prispevek bo pregledal to neprijetno težavo. Začelo se bo na začetku krize januarja 2020. Del te analize temelji na raziskavah, ki so bile izvedene na začetku leta 2020. Ključno vprašanje, ki se v tej analizi postavlja je: “Ali obstajajo zanesljivi dokazi, ki jih je predložila WHO in različne nacionalne zdravstvene oblasti (NIJZ), da je bil domnevni SARS-CoV-2 virus izoliran in prečiščen iz “nemodificiranega vzorca odvzetega okuženemu pacientu”?”

Domnevni virus je bil januarja 2020 na začetku definiran kot 2019 novi koronavirus (2019-nCoV) in WHO je januarja 2020 izjavila, da nima nobenih detajlov glede izolacije/prečiščenja in identitete 2019-nCoV. In ker podrobnosti glede izolacije/prečiščenja niso bile na voljo je WHO sklenila, da bo “priredila” Real Time Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction (rRT-PCR) Test z uporabo “podobnega” 2003 SARS virusa (kasneje imenovanega SARS-1) za “referenčno točko” za odkrivanje genetskih fragmentov novega 2019-nCoV. Ta odločitev pa vsebuje dejstvo, da 2019-CoV-2 ni nov virus. Kitajske oblasti in tudi WHO ga je karakterizirala kot “podobnega” 2003 SARS-CoV kot tudi podobnega MERS. 2003 SARS-CoV je bil kasneje preimenovan v SARS-CoV-1.

Zgodovina: Izolacija virusa

Kitajske Zdravstvene Oblasti

Kitajske oblasti so 7.1.2020 najavile, da je bil identificiran “nov tip virusa”, “podoben tistemu, ki se ga povezuje z SARS in MERS”. Metoda za identifikacijo je opisana spodaj:

Previdno smo zbrali in analizirali podatke o pacientih z laboratorijsko potrjenimi okužbami z 2019-nCoV preko RT-PCR in z uporabo naslednje generacije genetskega sekvenciranja. Podatke smo pridobili z standardizirano obliko zbiranja podatkov, ki jih deli WHO in International Severe Acute Respiratory and Emerging Infection Consortium preko elektronskih medicinskih zapiskov.

Članek z naslovom “A new coronavirus associated with human respiratory disease in China (Nature, 3.2.2021)” je bil med prvimi, ki so poročali o novem kitajskem koronavirusu:

…zbrali smo bronchoalveolarno splakovalno tekočino (BALF) in izvedli globoko meta-transkriptomično sekvencioniranje. Klinični vzorec je bil procesiran v Shanghai Public Health Clinical Center. Celotna RNA je bila izvlečena iz 200μl BALF in zgradilo se je transkriptomično knjižnico za končno parno sekvencioniranje (150-bp) z uporabo Illumina MiniSeq, kot smo poprej opisovali pod točko 4,6,7,8. Skupno smo ustvarili 56.565.928 branj sekvence, ki je bila de-novo-zgrajena in preverjena za potencialnimi aetiološkimi agenti…genska sekvenca virusa kot tudi termini so bili določeni in potrjeni z uporabo RT-PCR in 5′/3′ hitro amplifikacijo cDNA koncev (RACE). Ta sev virusa je bil določen kot WH-Human 1 koronavirus (WHCV – 2019-nCoV), celotna genska sekvenca (29903 nt) je bila v GenBank označena z dostopno številko MN908947. Viralna genska organizacija WHCV je bila določena z poravnavo sekvenc z dvema reprezentativnima virusoma – betakoronavirus (SARS-CoV Tor2, GenBank številka dostopa AY274119) in koronavirusom, ki se ponavadi nahaja v netopirjih (SL-CoVZC45, GenBank številka dostopa MG772933). (Nature, 3.2.2020)

Iz zgornjih citiranj in iz pregledanih dokumentov pridemo do zaključka, da je nejasno, ali so kitajske zdravstvene oblasti izvedle izolacijo/purifikacijo vzorca odvzetega pacientu.

Ameriški Centre for Disease Control and Prevention (CDC)

Po kitajski najavi 28.1.2020 je ameriški CDC izjavil, da je bil novi koronavirus izoliran. Izjava CDC z dne 28.1.2020 je jasna:

SARS-CoV-2 virus, ki povzroča Covid-19, je bil v laboratoriju izoliran in je na voljo za raziskave s strani znanstvene in zdravstvene skupnosti.

Časovnica:

 • 20.1.2020 CDC prejme klinični vzorec vzet iz prvega uradnega ameriškega pacienta okuženega z SARS-CoV-2. CDC vzorec takoj postavi v kulturo celic zato, da vzgojijo zadostno količino virusa za preučevanje.
 • 2.2.2020 CDC vzgoji dovolj SARS-CoV-2 v celični kulturi, da ga lahko razdeli zdravstvenim in znanstvenim raziskovalcem.
 • 4.2.2020 CDC pošlje SARS-CoV-2 BEI Resources Repository.
 • V reviji Emerging Infectious Diseases se pojavi članek v katerem se piše o izolaciji in karakterizaciji vzorca virusa.

Eden od najbolj pomembnih načinov kako je CDC podprla globalne napore glede preučevanja in učenja SARS-CoV-2 v laboratorijih je ta, da so vzgojili virus na celični kulturi in zagotovili, da je široko dostopen. Raziskovalci in znanstvena in zdravtvena skupnost lahko uporabijo v svojih študijah umetno vzgojen SARS-CoV-2, ki ga lahko naročijo pri ameriški CDC oziroma pri Anthony Fauciju.

SARS-CoV-2 seve se lahko naroči pri CDC brezplačno in sicer pri Biodefense and Emerging Infections Research (BEI) Resources Repository External. Naročijo ga lahko uveljavljene inštitucije, ki odgovarjajo standardom BEI. Ti standardi so recimo infrastruktura in varnostni protokoli kot tudi določena stopnja strokovnosti. BEI dobavlja organizme in reagente širši skupnosti mikrobiologov in raziskovalni skupnosti nalezljivih bolezni.

Preberite si tudi povezano študijo, ki je bila objavljena na spletni strani CDC.

CDC potrdila, da SARS-CoV-2 ni bil izoliran

Uradni dokument CDC (21.7.2021) z naslovom “CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel” vsebuje sledeč tekst:

Ker ni bilo na voljo nobenih kvantificiranih izolatov 2019-nCoV, ki bi jih CDC lahko uporabila v obdobju, ko je bil test razvit (januar 2020) in ko je bila izvedena ta študija, so bii vzorci ustvarjeni za detekcijo 2019-NCoV RNA testirani z karakteriziranimi zalogami iz epruvete in sicer celotna RNA sekvenca (N gen – GenBank številka dostopa: MN908947.2) znane tekočine (RNA kopije/µL) vložene v razredčevalno tekočino, ki sestoji iz človeških A549 celic in viralnega transportnega medija (VTM), ki oponaša kliničen vzorec.

Primerjajte zgornjo izjavo z izjavo CDC 28.1.2020, kjer potrjujejo izolacijo SARS-CoV-2:

20 Januarja 2020 je CDC prejela klinični vzorec odvzet iz prvega okuženega američana z SARS-CoV-2. CDC je vzorec takoj vstavila v celično kulturo zato, da bi vzgojila dovolj virusa za preučevanje.

World Health Organization (WHO) ni izvedla izolacije/purifikacije vzorca

Iz dokumentov, ki so citirani malce nižje, je razvidno, da kitajske oblasti niso dostavile WHO vzorec izoliranega/purificiranega SARS-CoV-2. In ker podrobnosti o izolaciji niso bile na voljo je WHO sklenila,da bo “priredila” svoj Real Time Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) test z uporabo takoimenovanega izolata “podobnega” SARS 2003 koronavirusa (kasneje poimenovan z SARS-CoV-1). Torej, vzeli so SARS-CoV-1 virus kot “referenčno točko” za odkrivanje genetskih fragmentov 2019 SARS-CoV-2. Kar seveda pomeni, da PCR testi niti od daleč ne zaznajo ničesar, kar naj bi imelo veze z SARS-CoV-2.

WHO je poiskala nasvete pri Victor M. Corman, Christian Drosten in ostali, ki so zaposleni v Berlin Virology Institute v Charite Hospital. Študija z naslovom “Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real time RT-PCR” je bila posledično poslana WHO. Corman, Drosten in druščina, ki je izdelala to študijo je potrdila da, “so bile izpuščene viralne genomske sekvence” v primeru 2019-nCoV, “virusni izolati ali pa vzorci iz okuženih pacientov pa niso bili na voljo…

Priporočila WHO so bila sledeča:

“Genomske sekvence nakazujejo na prisotnost virusa, ki je bližnji sorodnik članov vrste virusov, ki jih poimenujemo Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) – CoV, vrsta virusa, ki je definirana z agentom izbruha SARS pri ljudeh leta 2003. Poročamo o vzpostavitvi in veljavnosti diagnostičnega poteka dela za 2019-nCoV testiranje in specifično potrjevanje (z uporabo RT-PCR testa), ki je bilo zasnovano v odsotnosti virusnih izolatov ali pa originalnih vzorcev iz pacientov. Načrt in veljavnost sta bila omogočena zaradi bližnje genetske podobnosti z 2003 SARS-CoV, v pomoč pa nam je uporaba tehnologije sintetične nukleinske kisline.” (Eurosurveillance, 23.1.2020)

Kaj ta pogumna izjava sporoča? Sporoča, da izolacija/purifikacija 2019-nCoV ni bila zahtevana in, da je “veljavnost” omogočila “zaradi bližnje genetske podobnosti z 2003 SARS-CoV“. Priporočila Corman-Drosten študije (ki jo je podprla in financirala Bill&Melinda Gates Foundation), ki se nanašajo na uporabo RT-PCR testiranja za 2019-nCoV diagnostiko, so bila trdno sprejeta s strani generalnega direktorja Tedros Adhanoma.

Informacije javnega pomena: Nobenih zapisov o SARS-CoV-2 izolaciji/purifikaciji

Pomemben raziskovalni projekt, ki je v teku in je zelo podroben, vodi Christine Massey, M.Sc. Ontario, Kanada in nosi naslov:

Freedom of Information Requests: Health/Science Institutions Worldwide “Have No Record” of SARS-COV-2 isolation/purification (delo v teku od 2020) – na spletu objavil Fluoride Free Peel, 4.8.2021

Soroden tekst vsebuje seznam inštitucij, ki so bile kontaktirane:

90 Health/Science Institutions Globally All Failed to Cite Even 1 Record of “SARS-CoV-2” Purification, by Anyone, Anywhere, Ever – na spletu objavil Fluoride Free Peel, 4.8.2021

Raziskovalno poročilo vsebuje podrobno dokumentacijo, ki se jo pridobi na osnovi Freedom of Information (FOI) zahtevkov, ki so bili poslani 90 različnim zdravstvenim/znanstvenim inštitucijam v več različnih držav. Odzivi na te zahtevke potrjujejo, da ne obstaja noben zapis o izolaciji/purifikaciji SARS-CoV-2 “ki bi ga izvedel kdorkoli, kjerkoli, kadarkoli.”

90 zdravstvenih/znanstvenih inštitucij, ki so do sedaj odgovorile, niso dostavile ali citirale nobenih takšnih zapisov:

Naši zahtevki pod FOI se niso omejili samo na zapise o izolaciji, ki bi jo izvedla posamezna inštitucija ali pa bi zapise o virusu naredila posamezna inštitucija, naš zahtevek je bil odprt za kakršnekoli zapise, ki bi opisovali “Covid-19 virus” oziroma SARS-CoV-2, in bi izolacijo/purifikacijo izvedel kdorkoli, kjerkoli, kadarkoli na planetu.”

Ameriški CDC

Ameriška CDC je s strani avtorjev te študije prejela FOI (FreedomOf Information) zahtevke 2.11.2020, 1.3.2021 in 3.3.2021, ki so obdelani spodaj:

2.11.2020:

CDC je priznala, da nimajo nobenih zapisov o dejanski izolaciji/purifikaciji,ki bi jo izvedel kdorkoli, kjerkoli in kadarkoli z uporabo kakršnekoli metode:

USA-CDC-Virus-Isolation-Response-Scrubbed.pdf

1.3.2021:

CDC je ponovno jasno povedal, da še vedno nimajo nobenih zapisov o “SARS-COV-2” izolaciji, ki bi jo izvedel kdorkoli, kjerkoli na planetu kadarkoli…samo niso uporabili toliko besed. Namesto tega je CDC celo absurdno nakazala na to, da bi izolacija/purifikacija “SARS-COV-2” zahtevala repliciranje “virusa” brez gostiteljskih celic in je zato nemogoča. (FOI zahtevek ni imel veze z replikacijo.)

https://www.fluoridefreepeel.ca/wp-content/uploads/2021/03/CDC-March-1-2021-SARS-COV-2-Isolation-Response-Redacted.pdf

3.3.2021:

CDC ponovno spodleti predložitev/citiranje kakršnihkoli zapisov, ki opisujejo “SARS-COV-2” izolacijo/purifikacijo, ki bi jo opravil kdorkoli, kjerkoli, kadarkoli…ampak tega ne pove več preprosto (kot so to storili 2.11.2020), namesto tega citirajo študijo, ki jo je izvedel Harcourt et al., ki je ista študija, kot jo imajo objavljeno na spletni strani CDC:

https://www.fluoridefreepeel.ca/wp-content/uploads/2021/03/CDC-March-3-2021-SARS-COV-2-purification-FOI-response.pdf

7.6.2021:

CDC je priznala, da nimajo nobenih zapisov o “SARS-COV-2” purifikaciji izvedeni na vzorcu pacienta preko maceracije, filtracije in uporabe ultracentrifuge, ki bi jo izvedel kdorkoli, kjerkoli, kadarkoli:

https://www.fluoridefreepeel.ca/wp-content/uploads/2021/06/CDC-FOIA-request-response-no-records-SARS-COV-2-purification.pdf

Definitivni zaključki preiskave

Preko teh FOI in raziskav neodvisnih raziskovalnih novinarjev se je potrdilo sledeče:

Vsem inštitucijam je spodletelo, da bi predložile vsaj 1 zapis, ki opisuje izolacijo/purifikacijo kakršnegakoli “Covid-19 virusa”, ki bi ga odvzeli iz vzorca pacienta in nebi bil ponarejen z drugimi viri genetskega materiala. Ti drugi viri genetskega materiala so ponavadi opičje jetra oziroma “Vero” celice in serum fetusov goveda.

Na tej povezavi si lahko preberete 5 kompilacij pdf dokumentov, ki vsebujejo FOI odzive 79 inštitucij v 22 državah/jurisdikcijah, oziroma vsebujejo re:the isolation/purification/existence of “SARS-COV-2”, vsebujejo tudi email sporočila avtorjev študij, ki so trdile, da so “izolirale virus”, pdfji vsebujejo tudi elektronsko sporočilo Head of the Consultant Laboratory for Diagnostic Electron Microscopy of Infectious Pathogens iz nemškega Robert Koch Instituta. Pdf dokument je bil zadnjič posodobljen 13.7.2021.

Posnetki zaslonov izbranih odgovorov so na voljo spodaj in sicer za države: Nova Zelandija, Kanada in Velika Britanija. Celotno vsebino oziroma arhiv pisem in odgovorov si preglejte sami. Delo za zbiranje teh podatkov je potekalo v obdobju več kot 12 mesecev.

Iz zgoraj detajlirane študije sledi, da ne obstajajo nobeni dokazi, da je bil SARS-COV-2 virus izoliran/purificiran iz vzorca odvzetega pacientu, kot je to tudi zapisano v odzivih na FOI (Freedom Of Information request) s strani okoli 90 zdravstvenih/znanstvenih inštitucij po svetu.

Do 9.7.2021 je 27 kanadskih inštitucij napisalo svoje odzive. Njihove odzive si lahko preberete na tej povezavi.

Republika Irska: “Virus ne obstaja”

Gemma O’Doherty je raziskovalna novinarka v Irski. Irska raziskava Covid nam pokaže, da The Department of Health zavrača potrjevanje obstoja tega virusa. Kar potrjuje, da virus nikoli ni bil izoliran.

“V okviru našega pravnega delovanja smo zahtevali dokaze o obstoju virusa, kot tudi dokaze, da lockdowni dejansko sploh kaj pomagajo pri preprečevanju širjenja virusa, dokaze, da so maske varne in da preprečujejo širjenje virusov – tega maske ne počnejo. Ne obstajajo nobene študije. Zahtevali smo dokaze, da je socialno distanciranje zasnovano na osnovi znanosti – ni, to je žal, socialno distanciranje je izmišljeno. Zahtevali smo dokaze, da sledenje stikov vpliva na širjenje virusa – seveda ne vpliva. Ta organizacija tu si vse sproti izmišljuje.” –Gemma O’Doherty

Zaključne opombe: “Največja medicinska prevara v svetovni zgodovini”

SARS-CoV-2 ni bil izoliran. Ali virus obstaja?

Niti kitajske oblasti, niti CDC niti WHO niti nacionalne vlade niti znanstveno/zdravstvene oblasti niso predložile dokaza o izolaciji/purifikaciji SARS-CoV-2 virusa iz tkiva pacienta. To pomeni, da celotna Covid zgodbica razpade, kot hiša iz kart. Bili smo sistemsko zavedeni. Vse, kar vam je povedala slovenska vlada (in ostale vlade) je laž, kompleksnost laži in neresnice. Pandemije sploh ni. Izolacija in purifikacija virusa se ni zgodila. Vse politike, ki so jih v okviru Covid19 sprejele vlade po svetu pod pretvezo “reševanja življenj” so ilegalne, družbeno destruktivne in so v nasprotju z vsemi temeljnimi človekovimi pravicami. Te politike, ki jih je v Sloveniji vpeljala SDS in vlada Janeza Janše (FDVjevsko izobražen obramboslovec 🙂 ) in so bile centralno dirigirane vladam so bile ključne za “uničenje človeških življenj”. Dr.Stephen Frost domnevno covid pandemijo poimenuje kar z “največjo medicinsko prevaro v svetovni zgodovini”.

Od začetka, nekje januarja 2020, se je pomanjkljiv in neuporaben RT-PCR test uporabilo za “odkrivanje” domnevnega SARS-CoV-2 virusa, kljub dejstvu, da podrobnosti o izolaciji/purifikaciji originalnega virusa niso bile na voljo. Vse politične odločitve, ki so se sprejele in implementirale na ljudi po celem svetu so temeljile na podatkovni bazi lažnih pozitivnih primerov povezanih z lažnimi podatki o smrtnosti, ki se je nanašala na Covid-19 “smrti” (večina “Covid” pacientov je bila eksterminirana na respiratorjih). Zaviranje domnevne SARS-CoV-2 pandemije preko prisile za nošenje obraznih mask, socialnega distanciranja, zapiranja nacionalnih gospodarstev nima popolnoma nobene veljavnosti. Originalni sev SARS-CoV-2 virusa ni bil izoliran/purificiran: Kako pa to potem vpliva na proces takoimenovanega “odkrivanja” “smrtonosnih sevov” originalnega virusa?

Smrtnost in morbidnost: Ker ne obstaja “ubijalski virus” pa obstaja “ubijalsko cepivo”.

Medtem, ko se SARS-CoV-2 virus s strani medijev in vlad predstavlja, kot “ubijalski virus” (kljub temu, da ga celo WHO in CDC opisujeta kot “podobnega sezonski gripi”), pa je v obtoku popolnoma neveljavno in disfunkcionalno Covid-19 cepivo, ki se ga trenutno vsiljuje celotni svetovni populaciji cca. 7.9 milijard osebam. Gre se za večmiljardni dolarski podvig z Pfizerjem v vodstvu, ki vzpostavlja skoraj svetoven monopol nad prodajo in distribucijo mRNA ubijalskega cepiva.

Pomembna vprašanja:

Kako je velikim farmacevtskim korporacijam (BigPharma) uspelo razviti cepivo (sponzorirano s strani WHO, GAVI, Bill&Melinda Gates Foundation…) z mandatom za “zaščito ljudi” proti virusu, ki ni bil izoliran/purificiran iz “nespremenjenega vzorca odvzetega mrtvemu pacientu”?

Cepivo, ki se nanaša na kaj? Virus sploh ni bil identificiran. Še več, 2019 SARS-CoV-2 je bil kategoriziran kot podoben 2003 SARS-CoV, kar pomeni, da 2019 SARS-CoV-2 sploh ni nov virus. Legitimnost projekta Covid cepiv se zanaša na stotisoče RT-PCR lažno pozitivnih testov po svetu in združenimi z lažnimi smrtmi zaradi Covid. BigPharma in njeno mRNA cepivo je povzročilo nešteto smrti in trajnih poškodb po svetu o katerih osrednji mediji sploh ne poročajo. Čeprav nimamo številk za celotni planet pa zadnje številke EU in ZDA razkrivajo marsikaj. Imejte v mislih, da se trende v smrtih in poškodbah zardi cepiv močno podcenjuje:

EU/EEA/Švica do 31.7.2021 – 20595 smrti zaradi Covid19 cepiva in 1.94 milijona poškodb (EudraVigilance podatkovna baza).

ZDA do 23.7.2021 – 11940 smrti zaradi Cvodi19 cepiva in 2.4milijona poškodb (VAERS podatkovna baza).

Skupno za EU/VB/ZDA – 34052 smrti zaradi Covid19 cepiva in preko 5.46 milijona poškodb prijavljenih do 1.8.2021

Pomembno se je zavedati, da so uradne številke samo delček vseh smrti in poškodb.

Zakaj torej vlade silijo ljudi v cepljenje?

Vodje držav in vlad po svetu se izsiljuje, podkupuje, grozi. To izvajajo močni finančni interesi zato, da se sprejme Covid cepivo konsenz. Cepilni potni list je končna igra, ki vzpostavi prehod v digitalno tiranijo. Študije in analizirana poročila v tem prispevku lahko uporabite za soočanje s politiki kot tudi za informiranje in izobraževanje ljudi v mestih, vaseh, nacionalno in internacionalno.

Ali virus obstaja?

Vlade in WHO nimajo več nobene noge na katerih stojijo. Prav tako ne Bill Gates. Kar moramo storiti je, da se moramo soočiti z tem zelo krhkim Covid19 konsenzom na vsakem koraku, ker je zasnovan na osnovi prevare in laži.

Za SARS-CoV-2 še ni dokazov, da obstaja –>

<– WHO in CDC – novi nuremberški procesi 2021 se pripravljajo zaradi zločinov proti človeštvu

One thought on “Ali virus obstaja? SARS-CoV-2 ni bil izoliran? “Največja prevara v zdravstveni zgodovini”

 1. Sreda, 4. Avgust 2021 16:10:18
  Zadeva: sekvenciranje različic virusa
  Za: “info”
  Spoštovani,
  z zanimanjem sem bral poročilo št. 25 o Sledenju različicam SARS-CoV-2
  Ali sem prav razumel, da je celotni izpis genomov (sekvenca) (če se ne motim gre za okoli 30.000) SARS-Cov-2 torej znana? Ali ste tudi na NLZOH preverili celotno sekvenco SARS-Cov-2? Ali mi lahko navedete, če in kje je to objavljeno?
  Viruse se tudi slika z elektronskim mikroskopom. Ali je NLZOH virus SARS-Cov-2 in kakšno različico tudi fotografirajo in te slike tudi objavilo?
  Ali veste za kakšen specifičen test na tržišču (ali izvajalca testov), ki je v stanju testirati izrecno za Delta (ali kakšno drugo varjanto)?
  Najlepša hvala za Vaš odgovor.

  On Fri, 13 Aug 2021 15:02:12 +0200 Lenka Vojnovič wrote
  Spoštovani,
  celotni zapis genoma SARS-CoV-2 je znan, vseh 30.0000 baz. Vse različice, ki jih določimo na NLZOH, in jih tedensko poročamo v naših poročilih, so poimenovane na podlagi določanja in analize celotnega virusnega genoma – to pomeni, da nimamo samo ene sekvence, ampak na teden preverimo genomske sekvence med 100 in 400 virusi.
  Specifični PCR testi, ki zaznavajo pomembne variante virusa, obstajajo na tržišču in jih mi tudi imamo. Je pa potrebno vse te, ki jih s PCR testi zaznamo kot potencialno različico delta, alfa ali katero drugo pomembno različico, potem potrditi še z analizo celotnih genomov, ki je najbolj natančen način za določanje različice virusa.
  Lep pozdrav,
  Lenka Vojnovič
  Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.