Zakaj COVID paketi programov državne pomoči delovni razred spreminjajo v sužnje?

“To delo je bilo strogo prostovoljno ampak katerakoli žival, ki ni delala, je dobila samo polovično porcijo hrane.” -George Orwell, Živalska Farma-

Sedaj je vse politično

ESG (Environmental, Social and Governance), podnebne spremembe, rasizem, spol, cepiva… Vprašajte se zakaj se o naštetih zadevah oblast in vladajoči skriti razred ne želi niti pogajati? Zakaj o teh temah ni klasičnih pro in kontra diskusij? Zakaj ni prostora za nestrinjanje, dvom in pogovor? Nekaj manjka, razmislite o tem…

Špičasti ultra-globalistični čeveljčki pri IMF nam razlagajo, da nas bo pandemija stala okoli 28 bilijonov USD do 2025, kar pomeni, da bo strošek veliko, veliko večji. Resnica je, da pandemija ni razlog ampak so razlog lockdowni. Razumevanje tega, kar ta “pandemija” dejansko je, je ključno za razuevanje vsega, kar se dogaja po svetu ter na finančnih trgih danes in v prihodnosti.

Virus je statistično gledano za prebivalstvo približno enako nevaren kot gripa. “Ne, ni mogoče. Janez, poglej si odziv drugih Vlad. Zagotovo je to neproporcionalno.” Da, res je, a zato obstaja razlog. Zato, da bi v celoti razumeli odgovor, je potreben skok nazaj v leto 2008 in od takrat slediti dogodkom, ki so se odvijali. Po sesutju nepremičninskih trgov je sledila bančna kriza in kvantitativno sproščanje (QE) je bilo predstavljeno kot orodje za “popravilo”. Kar bi takrat bilo mogoče popraviti bi se popravilo na način, da bi se prepustilo banke svoji usodi, bankirje pa bi bilo potrebno spraviti na sodni proces in v zapor spraviti vse bankirje (tako iz WallStreeta kot iz EU), ki so prostovoljno in zavestno sodelovali pri tej ogromni prevari. Gospodarstvo ZDA in EU od takrat dalje visi na nitki.

Nato se je leta 2019 zaustavil denarni trg – prekonočna obrestna mera na izposojanje je poletela v nebo, kar je povzročilo, da so vstopili špičasti čeveljčki iz FED (ameriška centralna banka) in ECB (evropska centralna banka) v koordinaciji z BoE (angleška centralna banka) in začeli z “popravljanjem”. Natisnili so več kot 100 milijonov USD vsako noč.

Bankirji bi morali kričati…ampak ne kričijo. Zakaj?

Od začetka 2020 so večje centralne banke po svetu razširile dobavo denarja vse od 30% do … kako to sploh povedati, brez da se izsuši grlo? Bolje, da si ogledate spodnji graf.

Centralne banke bi težko to storile brez, da bi se na to škandalozno početje osredotočilo preveč pozornosti, če nebi imele grešnega kozla imenovanega Covid. “To je strašno,” nam govorijo. “Potrebno je storiti nekaj,” nam govorijo. Zato, da so prepričali javnost, da je tiranija, ki je sedaj vzpostavljena absolutno nujna, so uporabili popolnoma vsak trik za laganje iz priročnika za laganje, ko pa se je o dejanjih bankirjev razvedlo pa so hitro in neusmiljeno reagirali, da so zagotovili, da je resnica “cenzurirana”.

Kršenje standardov skupnosti. Brez, da kjerkoli lahko preberemo, kaj ta skupnost je ali pa kakšni so ti standardi. Stopnja distrakcije, ki jo je povzročila Covid prevara je preprosto osupljiva, omogočila pa je najbolj strašljiv transfer premoženja v zgodovini človeštva. Denar, katerega so natisnili, niso natisnili z namenom “Covid pomoči”, kot se je to v obliki PKP paketov zakonodaje prodajalo slovenski javnosti, ampak se ga je natisnilo zato, da se je izvedel bail-out bank na bolj okusen način.

European Central Bank (ECB) Banknotes Director Ton Roos shows the new 100 and 200 euro banknotes in the secretive vaults inside the Bank of Italy, in Rome May 21, 2019. Picture taken May 21, 2019 REUTERS/Yara Nardi

Če bi se izvedlo direktne bailute, bi bila reakcija množic verjetno v veliko večjem obsegu, kot pa tisti 1% protesti, ki so se zgodili po debaklu leta 2008. Namesto tega so se odločili poriniti papirnati kapital direktno do potrošnika. Da se razumemo, vkolikor se to nebi zgodilo, bi bili v vse-obsežni bančni krizi. Zato nismo priča nobenemu propadu bank in debeli mački na WallStreetu si ne grizejo svojih nohtov. Manj kot 3% dobave denarja je v fizični obliki. Ves denar pa je ustvarjen na osnovi dolga. Denar se v cirkulacijo spravi z ustvarjanjem dolga. To dolžniško breme pa je naraslo na nivoje, kjer se človeku začnejo solziti oči. Ta dolg se bo sesul, leta 2008 se je sesutje že začelo dogajati. Sesutje je bilo ponovno tik pred zdajci leta 2019, ko se je zaustavil trg denarja.

Obupni poizkusi, da obdržijo to kroglo voska v enem kosu, so bili razlog zakaj so leta 2014 sprejeli zakonodajo, preko katere so omogočili bail-in, ker bail-out ni več deloval. Ta zakonodaja jim omogoča, da lahko (in tudi bodo, ko bo to potrebno) zasežejo depozite vojih strank zato, da lahko bailoutajo bankirje. Da gre za legalizirano krajo takrat ne bo pomembno.

Kot je temu vedno tako, se povprečnemu Janezu o tem ni sanjalo nič in Janez še vedno veselo spravlja svojo težko prisluženo plačo v banko in Janez še vedno misli, da je on stranka v banki in, da je banka tam zato, da mu nudi storitev. Komitenti ciprskih bank so bili istega mnenja a so leta 2013 doživeli trenutek udara realnosti.

Nekaj, kar vam mora biti popolnoma jasno je, da takšen kolaps ni mogoč brez, da s seboj potegne še valuto. Nikoli v zgodovini ni nobena valuta (jugoslovanski dinar npr.) preživela tega in to se tudi tokrat ne bo zgodilo. Težava, ki prihaja je sledeča. Priča smo res ogromnemu povečanju dobave denarja in vkolikor se globalno gospodarstvo ponovno odpre bomo dobili povišano hitrost kroženja denarja. Inflacija. Denar, ki so ga pričarali leta 2008 in dali bankam, je povzročil eksplozijo “kapitala za rast”, denar, ki pa se je natisnil sedaj, pa se je kanaliziral do splošnega prebivalstva (ki nato ne kolapsne kreditnih linij do bankirjev). To reši dve težavi za špičaste čeveljčke. Prvič – zagotovi, da bankirji ne bankrotirajo. Drugič – delovni razred spremeni v razred sužnjev.

Veste, ko preživljate sami sebe in glasujete za vašo vlado, potem je vlada odvisna od vas. A ko ne delate za lastno preživetje in ste odvisni od vlade, potem ste suženj vlade. Gre za dve popolnoma različni vlogi državljana.

Povzetek

Stopili smo v obdobje, kjer ideologije vodijo praktično vse. Ideje in mnenja se uporablja kot orožje. Kar je pomembno razumeti je to, da to absolutno povzroča odliv kapitala. To bo vplivalo na celotna gospodarstva in sektorje gospodarstva. To je četrti obrat in tekel bo toliko časa, dokler se ne bo sesul ali pa implodiral sam vase.

Bankers Gangnam Style
The 3 kings of the 21st century

Tisoč milijard EUR močna časovna bomba v bankah znotraj eurocone –>

<– Centralni bankirji priznali, da “načrtujejo popoln nadzor!”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.