V emailu iz februarja 2020 je Dr.Fauci zapisal, da obrazne maske “niso učinkovite pri zmanjševanju okužb z virusom”

Dr.Fauci je zapisal,da je Covid “dovolj majhen, da gre lahko skozi material”. V februarskih 2020 emailh, ki so bili objavljeni v okviru Freedom of Information Act (javen dostop do informacij), je Dr.Fauci zapisal, da tipična v trgovini kupljena obrazna maska “dejansko ni efektivna pri varovanju pred virusom, ki je dovolj majhen, da lahko gre skozi material.” V kupu email sporočil, ki jih je pridobil The Washington Post in BuzzFeed News, je tudi Faucijev odziv na vprašanje bivše ministrice za zdravje in človeške storitve Sylvije Burwell, ko ga je vprašala za nasvet glede nošenja obrazne maske med potovanjem. Fauci je zapisal: “Maske so dejansko za okužene ljudi, da preprečujejo okužbe ljudi, ki niso okuženi, kot pa zato, da bi ščitile neokužene ljudi pred okužbo. Tipična maska, ki jo kupite v trgovini ali lekarni dejansko ni resnično učinkovita pri ščitenju pred virusom, saj je dovolj majhen, da lahko gre skozi material. Kljub temu pa lahko, naprimer, nudi nekaj koristi pri varovanju pred velikimi kapljicami vkolikor nekdo v vas zakašlja ali kihne.”

Fauci je preko emaila svetoval Burwellovi, da naj ne nosi obrazne maske, ker je obiskala “lokacijo z zelo nizkim rizikom”. Dr.Fauci je še marca 2020 svetoval, da naj se mask ne nosi, ko je medijem povedal: “ni razloga, da hodite naokoli z maskami”. Kasneje je svoje stališče spremenil, ko je CDC začela z priporočanjem uporabe obrazne maske.

Preberite tudi: Videoposnetek: Meritev količine vdihanega ogljikovega dioksida med uporabo obrazne maske N95

Socialna omrežja imajo dolgo zgodovino cenzure in brisanja informacij, ki se tičejo učinkovitosti mask oziroma manjka le tega, cenzurirali so kljub številnim kredibilnim študijam, ki so ugotovile,da so obrazne maske po večini neuporabne pri zaustavitvi širjenja Covid-19. Študija na Danskem, ki je zajemala 6000 udeležencev je ugotovila, da “ni statistično nobene pomembne razlike med tistimi, ki so nosili maske in tistimi, ki jo niso, ko je bilo vprašanje okužbe z Covid-19,” je poročal Spectator. “1.8% ljudi, ki je uporabljalo masko se je okužilo z Covid v primerjavi z 2.1% v kontrolni skupini. Posledično zaključujemo z ugotovitvijo, da je očitno vpliv mask na preprečevanje širjenja bolezni v skupnosti majhen.”

Made with Padlet

Znanost prevarodemije: Koronavirus “okužbe” so medicinsko nepomembne a se uporabljajo za upravičevanje uvedbe omejitev za uničevanje človeštva –>

<– Največja prevara vseh časov, 1.del: “Hokus-pokus” znanost ugašanja družbenega in gospodarskega življenja

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.