Medicinska sestra iz Gruzije umrla zaradi alergične reakcije po prejemu AstraZeneca cepiva

Medicinska sestra, ki je padla v anafilaktični šok po prejemu prve doze britanskega AstraZeneca Covid-19 cepiva je umrla, lokalno prebivalstvo izgubilo zaupanje v cepljenje proti virusu.

V četrtek je 27-letna sestra Megi Bakradze prejela prvo injekcijo koronavirus cepiva. Kljub temu, da nikoli ni doživela alergičnih reakcij na druge injekcije, kot je naprimer redno cepljenje proti gripi, je Bakradzejeva razvila anafilaktično reakcijo. Dan kasneje je sestra iz malega mesta Akhaltsikhe umrla. V intervjuju takoj po prejemu injekcije a pred padcem v šok je Bakradze za lokalno postajo TV9 povedala, da je cepljenje “potrebno”.

Gruzija je prejela prvo pošiljko 43200 doz cepiva prejšnjo soboto in mnoge sedaj skrbi, da bo zadnji razvoj zgodbe ogrozil sprejem cepiva s strani ljudi, saj so se cepljenja komaj začela. Potem, ko je Bakradze zbolela je zdravstveni minister sporočil, da ne bodo suspendirali uporabe britansko – švedske formule.

“Cepivo prinaša več koristi, kot tveganj, kar nobeni državi ne daje nobenega razloga, da bi ga zavrnila” je rekel minister Ekaterine Tikaradze. “Na temelju tega je odbor odločil, da se bo proces cepljenja z AstraZeneco nadaljeval nemoteno.” Ministrstvo je prav tako omenilo, da so trije drugi zdravniki imeli stranske učinke po cepljenju a so si hitro opomogli. Anaphylaxis se lahko zgodi kot telesni odziv na skoraj vsako neznano substanco, naprimer tudi na pik čebele. Zgodi se zato, ker imunski sistem pretirano odreagira na sprožilec – torej ponavadi nekaj na kar je oseba alergična. Čeprav bolj poredko, se tudi pri drugih bolj pogosto uporabljenih in zaupanja vrednih cepivih za druge bolezni lahko zgodi takšna reakcija.

Kljub zagotovilom AstraZenece in WHO (ki sicer ne uživa nikjer več nobenega zaupanja a se vsi radi pretvarjajo, da je WHO klub relevanten) je sedaj na evropskem kontinentu prisoten strah, da ima lahko cepivo smrtonosne stranske učinke. Na začetku tega tedna je 13 držav, tudi Nemčija in Francija, suspendiralo uporabo cepiva zaradi smrti zaradi pojava krvnih strdkov. No po obsežni cca.72 ur trajajoči preiskavi 🙂 European Medicines Agency, bodo mnoge od teh držav nadaljevale s svojimi programi cepljenja.

Identičen marketinški program za AstraZeneca cepiva, kot ga imajo v Gruziji po osrednjih medijih, lahko spremljamo tudi v Sloveniji.

V četrtek, v znak promocije zaupanja v cepivo, se je prvič cepil Gruzijski predsednik Salome Zurabishvili v živo po TV. Zdravstveni uradniki so prav tako zaprosili gruzijsko cerkev za pomoč, zahtevali so, da “najbolj zaupanja vredna institucija” v državi spodbuja svoje vernike, da se cepijo.

Gruzijski strokovnjaki so očitno poslali email sporočilo za podporo cepljenju z AstraZeneca na napačen naslov, saj tudi slovenska “cerkev” poziva vernike, da poizkusijo z rusko ruleto pardon covid cepivom AstraZeneca.

Doktor, ki se je posmehoval ljudem, ki zavračajo koronavirus cepiva, umrl nekaj dni po cepljenju –>

<– Videoposnetek: Zdravstveni doktor razkrije množično eugenično eksterminacijo z imenom “Covid-19 cepivo”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.