Veliki Brat vohuni za vami na tisoč načinov in vse te informacije se sedaj stekajo v centralizirane “fuzijske sisteme”

Veliki Brat Vas opazuje. Na žalost večina ljudi nima zadostnih mentalnih kapacitet, da bi spoznali in razumeli, kako obsežna in temeljita je postala mreža nadziranja. Ko se peljete v službo ali v šolo skenerji registrskih tablic avtomatično sledijo vašemu potovanju. V večjih mestih na tisoče zelo naprednih varnostnih kamer (mnoge med njimi so opremljene z tehnologijo prepoznavanja obraza) nadzirajo vsak vaš gib. Vkolikor oblasti odkrijejo, da počnete nekaj sumljivega, imajo možnost, da hitro prikažejo na ekranu vašo kazensko,finančno in zdravstveno kartoteko. Seveda vklikor želijo kopati globje, vaš telefon in računalnik stalno proizvajata pravo skrinjo zakladov nadzornih podatkov. Nič kar počnete na katerem od njih (telefon in računalnik) ni nikoli zasebno. Tudi če imate vzpostavljene VPN storitve in enkripcije diskov. Pri uporabi teh tehnik gre samo za vaše boljše počutje in ne večjo “anonimnost”.

V preteklosti je združevanje vseh teh informacij vzelo precej časa. A sedaj tehnološki velikani, kot so Microsoft, Motorola, Cisco in Palantir prodajajo takoimenovane “fusion systems” vladam po celem planetu. Ti “fuzijski sistemi” lahko v trenutku integrirajo nadzorne podatke iz tisočerih različnih virov in to je popolnoma spremenilo način delovanja zakonsko-represivnih organov po mnogih največjih mestih.

Arthur Holland Michel je član senior v Carnegie Council for Ethics in International Affairs. Omogočen mu je bil ogled “fuzijskega sistema”, ki ga uporablja mesto Chicago – imenuje se Citigraf

Kliknil je na gumb “INVESTIGATE” in Citigraf je začel delati na prijavljenem napadu. Programska oprema deluje na principu “korelacijskega motorja”, kot so to poimenovali pri Genetec podjetju – nabor algoritmov, ki brskajo skozi zgodovinske zapise mestne policije in podatke senzorjev “v živo”, kjer iščejo vzorce in povezave. Nekaj sekund kasneje se je na ekranu pojavil dolg seznam možnih sledi, vključno z seznamom posameznikov, ki so bili v preteklosti že aretirani v tej soseski zaradi nasilnih zločinov, seznamom vseh domačih naslovov ljudi, ki so na pogojni v bližini, seznam podobnih nedavnih 911 klicov, slike in številke registrskih tablic na vozilih, ki so bila zazanana, da so se odpeljala z prizorišča zločina, seznam videoposnetkov vseh kamer, ki bi lahko zaznale dokaz samega zločina, vključno z posnetki kamer, ki so nameščene na mimoidočih avtobusih in vlakih. Več kot dovolj podatkov, povedano z drugim besedami, da se policist lahko odzove na originalen 911 klic z skoraj telepatskim zavedanjem o razvoju dogodkov.

A te sisteme se ne uporablja samo za sledenje kriminalu.

Pravzaprav se jih lahko uporabi, da se preiskuje praktično vsakogar.

Ob drugi priložnosti je Arthur Holland Michel dobil priložnost, da preizkusi “fuzijski sistem”, ki ga je Microsoft zgradil za New York City

Predstavnik NYPD mi je pokazal, kako se lahko pogleda poročilo za katerega koli prebivalca mesta – seznami njegovih znancev, sodni primeri kjer so bli zavedeni kot žrtve zločina ali pa priče in vkolikor imajo v lasti avtomobil – se lahko prikaže zemljevid (heatmap) njihovih voženj in polna zgodovina napačnega parkiranja. Nato mi je predstavnik NYPD dal telefon. Poizkusi sam, je dejal: “Poišči ime.” V glavi mi je zabrnelo veliko ljudi: prijatelji, ljubimci, sovražniki… Na koncu sem izbral žrtev streljanja, ki sem mu bil priča v Brooklynu pred nekaj leti. Njegovi podatki so se pojavili takoj skupaj z podatki, ki so bili bolj osebne narave in jih jaz ali pa radovedni policist nikoli nebi imela pravice izvedeti brez sodne odredbe. Malce se mi je zvrtelo, telefon sem dal nazaj policistu.

Če se to dogaja v večjih mestih, kot so Chicago in New York, si predstavljate tehnologijo, ki jo posedujejo Alphabet agencije in zvezna vlada ZDA? Seveda se to ne dogaja samo v ZDA.

Na drugi strani Atlantika veliko prahu dviguje skupni evropski nadzorni projekt z imenom ROXANNE.

Akronim za “Real time netwOrk, teXt and speaker ANalytics for combating orgaNized crimE“, najavljen je bil novembra 2020, trenutno pa se razvija v Švici v Swiss Idiap Research Institute in gre za skupen projekt evropskih in izraelskih policijskih agencij in določenih zasebnih entitet. Gre za platformo, ki bazira na biometričnih podatkih zato, da se nadzira in zatira organiziran kriminal, dodatna uporaba ROXANNE, ki jo izdelovalci sistema prosto reklamirajo pa je možnost nadziranja tistih oseb, ki so “krive za sovražni govor” in “politični ekstremizem”.

Strogi novi zakoni se sprejemajo proti “sovražnemu govoru” (ki sicer ne obstaja ker svoboda govora je ABSOLUTNA, kdor trdi nasprotno je psihopat in tiran) in “političnemu ekstremizmu” po celi Evropi in to novo orodje bo pomagalo pri sledenju “miselnih kriminalcev”. Še posebej bo to novo orodje močno nadziralo “socialna omrežja kot so Facebook, YouTube in standardne telekomunikacijske platforme (GSM, 5G…)”

Gre za produkt Horizon2020 agende financirane s strani EU za izdelavo nove tehnologije nadziranja – ROXANNE deluje v socialnih omrežjih kot so Facebook, YouTube kot tudi v normalnih telekomunikacijskih platformah za identifikacijo, kategorizacijo in sledenje obrazom in glasovom, ki oblastem omogoča izdelavo bolj podrobne slike omrežja, ki se ga preiskuje, ne glede na to ali gre za kriminalno aktivnost ali pa za tiste, ki se jih smatra za politično ekstremne. To omogoča oblastem, da spojijo surove podatke iz različnih naborov virov in platform za prepoznavanje splošnih vzorcev govorjenja, biometičnih obraznih potez, končni rezultat je identifikacija osumljencev in izdelava podrobne slike omrežij, ki so pod mkroskopom.

Vkolikor živite v Evropi in ste mnenja, da bi lahko bili krivi “miselnega zločina” na neki točki, je najbrž najboljše, da se znebite svojega telefona in računalnika v celoti.

Resno.

Irska je napovedla, da z letom 2022 uvaja v svojo državo projekt ROXANNE, Češke oblasti pa so testno obratovanje že preizkusile na enem od omrežij, ki se je ukvarjalo z preprodajo droge na Češkem. Več o tem si lahko v angleškem jeziku preberete na tej povezavi: https://www.theburkean.ie/articles/2021/02/02/roxanne-irelands-new-anti-hate-speech-surveillance-technology

Zadeve so v EU postale tako slabe, da je samo vprašanje časa, kdaj bo ta norost prešla v ZDA, saj gredo ZDA po natančno identični poti. V ZDA se vse več političnih glasov “deplatforma” z vsakim dnem, ki mine. Progresivni novinar Jordan Chariton je na začetku glasno pozdravljal in proslavljal, ko se je deplatformalo konzervativce, a na tej točki obžaluje njegove klice po cenzuri, saj je YouTube prav tako izbrisal enega od njegovih videoposnetkov

Ampak, ko je YouTube izbrisal video iz njegovega lastnega kanala na katerem so bili posnetki dogajanja 6.januarja 2021 v DC, kar je kršilo pravila platforme proti “smetem in varljivim dejanjem” je Chariton svoje mnenje spremenil. “Ker sem imel čas, da sem razmislil & bil priča cenzuriranju, ki ga izvaja Silicon Valley, obžalujem, da sem v razgretem ozračju to twitnil” je zapisal progresivni novinar. “Vkolikor določeni kabelski/YouTube kanali zavajajo gledalce z neresničnimi izjavami in manjkom resničnih dokazov, se jih nebi smelo cenzurirati”.

Vse je zabavno in igrica ko se to dogaja “drugi strani” a ko se to zgodi Vam nenadoma postane resnično.

Resnično želijo nadzor nad vsemi naši ravnanji, govorom in mislimi in BigBrother omrežje za nadzor postaja vsako leto bolj dušeče – predvsem po zaslugi na tisoče uporabnih budal med programerji in IT strokovnjaki, ki skozi življenje pljujejo v auri lastne intelektualne večvrednosti in za iz zraka ustvarjen FIAT denar izdelujejo majhne delčke programskih rešitev za “tuje naročnike iz Amerike” oziroma za “njihovo podružnico v Švici”, brez da bi se sami zavedali, kaj pomagajo graditi – vkolikor pa se zavedajo, kaj gradijo, pa toliko slabše za njih in njihove otroke, ki bodo živeli v tem svetu, katerega je oči za 100.000 iz zraka ustvarjenih EUR/leto pomagal zgraditi.

Vkolikor ne omejimo te tehnologije, sedaj, ko je še čas, bo samo vprašanje časa preden naša družba postane distopična nočna mora, ki bo veliko bolj grozna, kot karkoli, kar si je George Orwell sploh upal zamisliti v glavi.

Ustanovitelj Facebooka svari “samo Bog ve, kaj to počne z možgani otrok” –>

<– Kako dolgo bo trajalo, preden bo Umetna Inteligenca povzročila, da bomo ljudje odvečni?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.