Geopolitika bioloških orožij: Nadzor prebivalstva & trezor za semena v Svalbardu

Genetsko modificirana semena in genetsko modificirana hrana predstavljata velik riziko za vse narode, celo do te mere in zaradi mnogo razlogov, je ključno, da se ta hrana preprosto zakonsko prepove. Ta predmet je prevelik, da bi o njem debatirali tule, a en aspekt zahteva delno omembo. Če vprašamo o izvoru GM semen, kako je bila ideja narejena in razvita, kdo je opravil raziskave in kdo je uredil financiranje, kako bi odgovorili? Recimo, da bi racionalno poizkušali odgovoriti, da je koncept nastal nekje v kakšnem oddelku za kmetijstvo in biologijo na neki univerzi, ali pa da je nek vladni laboratorij, ki je delal raziskave na dobavi hrane, skoval in zasledoval to idejo. Lahko tudi predvidevamo, da je zasebno podjetje iz kmetijske branže iskalo bolj produktivne vrste žit in je naletelo na ta proces. Lahko predlagamo vse te odgovore, a vsi so napačni. GM semena je naredil, promoviral, raziskoval in financiral US Department of Defense – ameriška vojaška inštitucija. GMO semena nikoli niso bila mišljena, da nahranijo lačne, ampak so bila ustvarjena kot orožje oziroma bolj precizno, kot sistem za dostavo orožja. GMO semena nikoli niso imela namena podpirati življenje, njihov osnovni namen je uničevanje življenja.

GMO seme ni ne bolj produktivno niti ni bolj zdravo, kot tradicionalna dedna semena, so tudi veliko dražja in uničevalna, a predstavljajo skoraj neuporno vojaško prednost proti kateremu koli narodu, ki postane odvisen od takšnega vira hrane. Eno je, da lahko ZDA to uporabijo, kot politično orožje, kjer zavrnejo dobavo semen narodu, ki ga ne smatrajo za prijateljskega, ter morda na ta način povzročijo široko razširjeno hrano in razselitve. Drug način uporabe pa je bolj grozen, saj je mnogo skupin eksperimentiralo z tehniko ločevanja genov, kjer ne-sorodni DNA vgradijo v različna semena.

V enem od primerov v Kanadi je nek oddelek Vlade odkril “antifriz” gen v krvi rib, ki živijo v arktičnih vodah, kar jim omogoča, da preživijo v vodah pri temperaturah globoko pod ničlo. Znanstveniki so izrezali ta gen in ga vgradili v kanadska žita, kar je žitu omogočilo, da zdrži zmrzujoče temperature brez poškodb. Monsanto je te gene vgradil v paradižnike, kar je pripeljalo do prvega GMO paradižnika. Ameriški raziskovalni laboratorij je izrezal gene kresničk in jih vgradil v rastline tobaka, kar je povzročilo, da se je polje z rastlinami tobaka ponoči svetilo.

Omenjeni primeri so popolnoma nedolžni a drugi niti slučajno niso. Ameriški Defense Department je investiral ogromne vsote v raziskave usmerjene v vgradnjo smrtonosnih genov v ta GMO semena za poljščine. S smrtonosnimi geni mislimo predvsem na ošpice, viruse ptičje in prašičje gripe, koronaviruse, kugo, AIDS in še bi lahko naštevali. Zakaj bi začeli s strelno vojno, ko pa lahko Monsanto ali pa Cargill prodata riž, koruzo in sojo, ki vsebuje ošpice, H5N1 ali pa koronavirus? Ko se seme poseje in se nato pridelek poda v narodno dobavno verigo za hrano, lahko v roku nekaj tednov iztrebi 50% ali več prebivalstva, brez enega samega strela.

In to je točni razlog, zakaj so GMO semena zasnovali in razvili američani. Je bojno orožje, ki je načrtovano, da dostavi celotnemu prebivalstvu naroda smrtonosni virus ali kakšno drugo bolezen, da dobesedno iztrebi sovražnika brez rizika za napadalca. Mnogo znanstvenikov in dokumentov ameriške vojske je dokazalo, da so semena veliko cenejša in veliko efektivnejša, kot bombe, ko se gre za vojaško dominanco. V enem od takšnih vojaških dokumentov so analizirali “ceno za smrt enega nasprotnega vojaka” pri nuklearni, konvencionalni ali pa biološki vojni. Biološka vojna je neskončno cenejša, kot prvi dve varianti.

Leta 2001 so znanstveniki v Epicyte bio-laboratoriju v San Diegu ustvarili GMO kontracepcijsko koruzo, saj so odkrili redko vrsto človeških protitelesc, ki napadajo spermije. Raziskovalci so izolirali gene, ki regulirajo proizvodnjo teh protitelesc, in jih vgradili v rastline koruze, ter na ta način ustvarili hortikulturne tovarne, ki delajo kontracepcijska sredstva. Kmalu po Epicyte tiskovni konferenci leta 2001, je vsa diskusija o tem tehnološkem preboju izginila. Podjetje je prevzel Biolex in o tem ni bilo slišati več ničesar v nobenih medijih, torej o razvoju spermicidne koruze. Epicyte, DuPont in Syngenta (sponzorji semenske banke v Svalbardu) so imeli joint venture podjetje za deljenje in uporabo te tehnologije. Silvia Ribeiro iz nevladne organizacije ETC Group je v kolumni v mehiškem dnevniku La Jornada posvarila, da “potencial spermicidne koruze, kot biološkega orožja, je zelo velik,” in obudila spomine o uporabi prisilne sterilizacije avtohtonih ljudstev.

Banka semen v Svalbaru za primer sodnega dne

Nov in resen razlog za skrb je nedavno najavljena semenska banka oziroma trezor zgrajen na kosu gole skale po imenu Svalbard, ki je v lasti Norveške in je na zelo odročni lokaciji blizu severnega pola, praktično nedostopna. Sodeč po medijskih objavah ima ta semenski trezor dvojna protibombna vrata z detektorji gibanja, dve zračni komori ter stene iz železa dodatno ojačane z 1 meter debelim betonom. Tam ni polno zaposlenega osebja saj trezorjeva relativna nedostopnost omogoča nadziranje (preko satelitov) kakršnekoli človeške aktivnosti. Javno razglašen namen tega semenskega trezorja je shranjevanje klasičnih dednih semen vseh mogočih vrst, da se raznolikost poljščin in ostalih rastlin ohrani tudi za prihodnost a ta “raznolikost poljščin” je že shranjena v trezorjih po celem svetu. Kaj ti ljudje vidijo, da se na tako odročni lokaciji zgradi tako varno poslopje?

Promotorji in financerji tega podviga so isti ljudje, ki obvladujejo svetovna GMO semena in so hkrati tudi najbolj glasni predlagatelji drastičnega zmanjšanja svetovnega prebivalstva: Rockefeller fundacija, Bill&Melinda Gates fundacija, Syngenta, DuPont, Monsanto in CGIAR. To so isti ljudje, ki aktivno uničujejo raznolikost poljščin po celem planetu. Zakaj bi kar naenkrat postali verni in se odločili, da na Norveškem shranijo ista semena, katera uničujejo povsod drugje?

Nekaj časa nazaj je William Engdahl napisal odličen raziskovalen članek na temo semenskega trezorja in prišel do istega zaključka, torej, da je bil trezor zgrajen zato, da služi kot skladišče za najbolj smrtonosne biološke patogene organizme, katerih DNA se lahko združi z GMO semeni in se jih lahko uporabi kjerkoli po planetu z pomočjo teh istih podjetij za semena. Nobena druga uporaba ne pojasni zakaj tak seznam sodelujočih ali pa potrebe po tako odročni lokaciji in objekta praktično odpornega na jedrsko eksplozijo. Engdahl se je vprašal: “Ali je naključje, da so te iste organizacije, od Norveške pa do Rockefeller fundacije in Svetovne Banke, vpletene v projekt semenske banke v Svalbardu?

Ko boste prebrali sledeče najverjetneje ne boste nikoli več želeli imeti na krožniku genetsko modificirane hrane –>

<– Brandon Smith: Globalne elite niso človeške

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.