Trump zagrozil z povračilnimi ukrepi zaradi predlaganih EU davkov na ogljikove izpuste

Ogljikovi davki so najvišja prioriteta predsednice EU komisije Ursule von der Leyen. Pričakujte velik konflikt z Donaldom Trumpom. EU in Trump sta sklenila premirje glede digitalnih davkov, a sedaj ZDA grozijo z povračilnimi ukrepi proti EU zaradi predlaganih davkov na ogljikove izpuste.

Med pogovorom z Financial Times je Wilbur Ross primerjal načrte EU glede davkov na ogljikove izpuste z potezami večih evropskih držav, ki poizkušajo uvesti davke na digitalne storitve, kar je razjezilo predstavnike ZDA ter povzročilo, da je Washington zagrozil z carinami na evropske proizvode. “Odvisno kakšna oblika ogljikovih davkov, reagirali bomo na to – čeprav naj bi bilo to v svojem bistvu protekcionistično, kot digitalni davki, bomo reagirali,” je izjavil g.Ross. Von der Leyenova je pojasnila, kako bi njen ključni “green deal” program moral vsebovati neke mejne(carinske) predpise za ogljik oziroma davke, da bi se zagotovilo, da prednosti programa nebi bile izničene z ogljikom vgrajenim v uvoznih izdelkih. “Nima smisla znižati emisije toplogrednih plinov doma, če povečamo uvoz CO2 iz tujine,” je izjavila Von der Leyen. “Ni samo podnebni problem; je tudi problem poštenosti napram našim podjetjem in delavcem. Ščitili jih bomo pred nepošteno konkurenco.” Med srečanjem v Davosu se je v besedni dvoboj spustil finančni minister ZDA Steven Mnuchin, predsednici ECB Christine Lagarde je Mnuchin davke na ogljikove izpuste opisal kot “davek za ljudi, ki trdo delajo”.

Ne samo Francija

Trump in predsednik Francije Macron sta dosegla dogovor o odložitvi digitalnih davkov a ta problem ni odvisen od Francije.

Poštenost

V imenu “poštenosti” bo EU uvedla davke in zahtevala od vseh, da jih tudi plačujejo. To je še en dokaz, kako dobro jo je odnesla Velika Britanija, da je ušla davčni represiji evropskih birokratov. V tem primeru EU predlaga, da “prisilijo sankcije za cel svet preko svojega lastnega idiotizma, vse v imenu lastne definicije “poštenosti””.

Preberite tudi: Video: Ali Evropa razpada, ali globalisti izgubljajo oblast?

Ničelna toleranca za ogljikove izpuste

Kako bo to delovalo je seveda skrivnost. Najbolj stroge kazni pa se implementira za države, ki še nimajo veliko infrastrukture ali industrije, še posebej Afrika. V Bloomberg publikaciji so razglabljali o konceptu v mesecu decembru v svojem poročilu Počakajte, da Donald Trump sliši za ogljikove carine.

“Vkolikor bo potrebno, če bo uhajal ogljik, bomo prisiljeni razmišljati o carini na ogljik,” je izjavila predsednica Evropske Komisije Ursula van der Leyen na podnebnem vrhu Združenih Narodov v Madridu prejšnji teden.

Napačen zaključek

Na žalost se je članek v Bloomberg publikaciji zaključil z:

“Evropa naj si ne dopusti, da se ne ohrabri. Veliko pametnih ljudi je mnenja, da so davki na ogljikove izpuste potrebni, vključno z Ben Bernankejem in Alan Greenspan, oba bivša centralna bankirja ZDA. Kot rojstni kraj industrijske revolucije ima kontinent edinstveno odgovornost, da omeji ogljikove izpuste, ki segrevajo planet, vključno s tistimi, ki so vgrajeni v dobrine potrošene tu a proizvedene nekje drugje.”

Ničelna toleranca je novi fair-play

Ja seveda.
ZDA so profitirale, nato je profitirala Kitajska, a sedaj Afrika ne sme. Vse je popolnoma “pošteno”, če se zahteva nič novih emisij. Razmislite o Afriki za sekundo. Prisilimo afriške narode, ki se želijo industrializirati,da uporabijo vetrno in solarno energijo, kljub enormnim stroškom, ki so povezani z njimi. Bog ne daj, da se države v razvoju zatečejo k naravnemu plinu, saj jih bo EU ocarinila,kot hudič.

Preberite tudi: Mit obnovljive zelene energije: 50.000 ton lopatic rotorjev vetrnih turbin, ki se jih ne da reciklirati, zasipajo v zemljo.

Človek se vpraša, ali se gre za blago ali težko obliko retardacije? Odgovor je seveda na dlani. Tako leva, kot desna politika v Sloveniji je prodana globalistični ideji, ekofašizmu ter diktaturi birokratov EU. Še enkrat lahko vidimo, kakšne katastrofalne posledice na državi zapustijo ljudje, ki so naprodaj za denar, so intelektualni siromaki, ki podlegajo skupinski mentaliteti in, ki podpirajo prazne in škodljive IDEJE oziroma IDEOLOGIJE.

V prihodnosti ne želimo biti del globalistične depopulacijske tiranije preko eko-fašistične agende centralnih bankirjev ter ne želimo biti pozicionirani, kot sovražniki ZDA, zaradi nekaj obžalovanja vrednih kreatur in njihovih stolčkov v evropskem parlamentu. Angela Merkel je bila nam vsem v poduk, da nemški socialisti in komunisti ne igrajo v dobro evropskih narodov.

Pariški sporazum o podnebnih spemembah: Kaj vam je RTVS zamolčala –>

<– Postanimo resni glede zelene energije

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.