Italija: Množične deportacije migrantov se lahko kmalu začnejo, saj so populisti dosegli dogovor o oblikovanju nove Vlade

Situacija v Italiji se ne obrača v skladu s pričakovanjem elit.

Patriotski vodja desnega krila Matteo Salvini bo zelo verjetno prevzel mesto notranjega ministra, sodeč po novem dogovoru, ki so ga dosegle italjanske populistične stranke, kar mu bo omogočilo, da izpolni predvolilno obljubo o izgonu pol milijona ilegalnih migrantov, ki se nahajajo na ozemlju Italije.

Italjanske populistične stranke so končno dobile zeleno luč v četrtek zvečer za oblikovanje koalicijske vlade, potem, ko niso uspeli z prvim naborom ministrov, v kateri bi sedel globoko euro-skeptičen minister za gospodarstvo.

Po dnevih intenzivnih pogajanj in pritiska trgov, sta se anti-migrantska, trdo-desna stranka Lega in proti establišmentovsko gibanje 5 zvezdic dogovorile o kompromisu.

Obe stranki sta prišli blizu oblikovanja vlade preko konca tedna a jim je trud storpediral predsednik Sergio Mattarella, ki ni želel podpisati izbire kontroverznega Paolo Savona za ministra za gospodarstvo.

To je bil pravzaprav državni udar za reševanje EUR valute.

Kljub vsemu pa situacija v Italiji ne gre po godu elitam.

“Paolo Savona, 81, je italjanski sprejem eura poimenoval “zgodovinska napaka”, skupno evropsko valuto je opisal kot “nemška kletka” ter pozival k uvedbi “plana B”, ki bi državi omogočil izhod iz evro-območja. “Akord je bil dosežen za gibanje 5 zvezdic z Giuseppe Contejem kot predsednikom vlade”, sta dejali stranki v skupni izjavi za javnost v četrtek zvečer, ko sta opustili vztrajanje o položaju g.Savone. “Mogoče nam je končno uspel po vseh teh ovirah, napadih, grožnjah in lažeh,” je zapisal Matteo Salvini, vodja Lege, na svojem Facebook profilu. G.Conte, univerzitetni profesor prava brez političnih izkušenj je bil izbran iz obskurnosti in poklican v predsedniško palačo v četrtek zvečer, kjer mu je bil drugič podeljen mandat za oblikovanje vlade, ki naj bi v petek prisegla. G.Savona bo sedaj najbrž dobil tolažilno nagrado – mesto ministra za evropske zadeve. Ekonomski portfelj bi lahko bil podeljen Giovanni Triau, malo poznanemu profesorju ekonomije. Profesor Tria je bil v preteklosti že kritičen do ekonomskega upravljanja EU, vendar za razliko od Savone še ni promoviral načrta za možni Italjanski odhod iz enotne evropske valute. Namesto tega je pozival k spremembi fiskalnih pravil EU, da se dovoli javnim investicijam pomagati pri rasti in, kot mnogi mainstream ekonomisti, kritiziral je stalni nemški ogromni trgovinski presežek.”

Dve anketi izvedeni v sredo sta pokazali, da vlika večina italjanov ne želi opustiti EUR valute.

Tu pa so dobre novice:

“G.Salvini iz Lega bo verjetno postal notranji minister, kar mu bo omogočilo implementacijo njegove predvolilne obljube o izgonu 0.5mio neavtoriziranih migrantov iz Italije. Pozval je, da se pravni postopki dramatično pospešijo. Nekaj ur pred objavo dogovora, je nakazal na mogoč ton njegovega ministrstva s tvitom videoposnetka moškega, za katerega trdi, da je migrant, ki puli perje golobu ob robu ceste. “Zadnje ure dela za oblikovanje vlade, v to usmerjamo vso energijo. Medtem pa nas novice odpeljejo nazaj v kruto resničnost, z imigrantom, ki puli perje golobu sredi belega dne in na sredi ceste…Go home!””

Tule je videoposnetek:

Tip puli perje golobu, nato izgleda, kot da meče perje v mimovozeče voznike. Ne ravno “doktorji in inženirji”, ki nam jih je obljubila Angela Merkel, kajne?

<–RAZKRITI SOROŠEVI DOKUMENTI IN OMREŽJE: “MIGRANTSKA KRIZA NAJ BO NOVA REALNOST”

Paris pripravlja že petintrideseto odstranjevanje migrantskih kampov od leta 2015–>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.