9-letni migrantski otrok grozil avstrijskim otrokom z nožem: “moje delo je pobijati ljudi”

Večje število osnovnošolskih otrok je bilo ustrahovano s strani otroka z migrantskim ozadjem v Ried, Avstrija. Primer je prišel v javnost, ko je avstrijski OÖN prejel pismo zaskrbljenih staršev po dogodku.

Tuški fant, ki ima zgolj 9 let, je grozil drugim otrokom v šoli z nožem in dejal, da je njegova naloga ubijanje ljudi in da mu je bog tako naročil.

Alois Ebner, tiskovni predstavnik državnega tožilca v Riedu je potrdil incident za OÖN. Zgodil se je sredi aprila ampak ne v šoli ampak na pešpoti v mestu Ried. Po izjavah tiskovnega predstavnika državnega tožilstva, je devetletni deček turških korenin dejal, da je našel star kuhinjski nož na poti domov iz šole. Priznal je, da je grozil nekoliko starejšemu otroku, ter da ga je to premamilo, ampak da “z grožnjo ni mislil resno”.

Šola otrok, ki se jim je grozilo je potrdila incident na zahtevo OÖN. Direktorica Irena Horn je dejala, da so se ogroženi otroci prvega razreda NMS zaupali učitelju in da so mu predali nož, ki so ga po incidentu odvzeli.

9-letnemu storilcu ne grozi nobena kazen. Končno poročilo se bliža zaključku in ko fant ne bo obsojen, bo primer zaključen. Preiskava ni razkrila, da bi bil k dejanju napeljan s strani staršev. “Mladinske socialne službe bodo od nas prejele končno poročilo”, je dejal Alois Ebner.

migrant-otrok-gesta-glavo-odrezat

Posnetek mladoletnega migranta iz leta 2015 v Nemčiji, ki je z telesno gesto nakazal na rezanje glav. Posnetek si lahko ogledate na tejle povezavi.

<– Podpredsednik EU priznal obstoj načrta za genocid nad belci v Evropi

Retrospektiva – Trump opozoril Francijo pred terorističnimi napadi že med predvolilno kampanijo ->

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.